Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Ημαθία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί επισκέψεις σε μονές

  • Real.gr
Στην Ημαθία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Στη Βέροια βρισκόταν χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπου νωρίτερα το απόγευμα επισκέφθηκε τη μονή Δοβρά και τη μονή Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.

Ο κ. Βαρθολομαίος έφτασε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη υποδοχή.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο μητροπολίτης Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων καθώς και μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας, ο δήμαρχος Βέροιας, κ.α. ενώ άγημα του στρατού απέδωσε τιμές.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το απόγευμα τη μονή Δοβρά, εγκαινίασε το νέο αρχονταρίκι της μονής και έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας.

Αργότερα, επισκέφθηκε τη μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, συνοδευόμενος πάντα από τον μητροπολίτη Παντελεήμων και από τον μητροπολίτη Δράμας Παύλο, πρώην ηγούμενο της μονής. Εκεί, τον υποδέχθηκαν και ζήτησαν την ευχή του, εκπρόσωποι ποντιακών νεολαιών.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραστεί αύριο και μεθαύριο στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αποστόλου Παύλου, που διοργανώνονται αυτές τις μέρες στην πόλη της Βέροιας, θα χοροστατήσει στο μητροπολιτικό ναό και θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην πόλη και την περιοχή το πρωί της Πέμπτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v