Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Το μέλλον της Ευρώπης είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό

Την ανάγκη να περάσει η Ενωση στη μετα-λαϊκισμό εποχή υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΕΛΚ.

  • Real.gr
Μητσοτάκης: Το μέλλον της Ευρώπης είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό
Την ανάγκη να περάσει η Ευρώπη στη μετα-λαϊκισμό εποχή υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώπιον των 215 ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κεντρικός ομιλητής στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΕΛΚ.

Τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς Μάνφρεντ Βέμπερ, μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ηγέτης της ΝΔ παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση του κόμματός του για έξοδο από την κρίση και την ανάγκη να υπάρξει σε αντιστοιχία μια νέα Συμφωνία Αλήθειας της Ευρώπης με τους πολίτες, έπειτα και από το αποτέλεσμα-σοκ του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Επισήμανε ότι το υφιστάμενο ελληνικό πρόγραμμα δεν «βγάζει» πουθενά, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει ρυθμούς ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ και πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα δικά της βήματα προς την επίλυση του ζητήματος, αλλά η πλευρά των Σκοπίων δεν ακολουθεί την ίδια λογική.
 
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε την ελληνική θέση για σύνθετη γεωγραφική ονομασία που θα ισχύει για όλες τις χρήσεις (erga omnes), ενώ τόνισε ότι μέλημα της Ελλάδας είναι η σταθερότητα, η συνεργασία και η ειρήνη στα Βαλκάνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v