Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάμερον σε Κόρμπιν: «Για όνομα του Θεού, παραιτήσου!»

Κορυφώνεται η πολιτική «μάχη» στη Βρετανία μετά το «αντίο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιμένει για διαπραγμάτευση πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50 ο Ντέιβιντ Κάμερον.

  • Real.gr
Κάμερον σε Κόρμπιν: «Για όνομα του Θεού, παραιτήσου!»
Toυ Σπύρου Μουζακίτη

Κορυφώνεται η πολιτική μάχη στη Βρετανία, λίγες ώρες μετά το «αντίο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για οικονομικές δυσκολίες προειδοποιεί ο Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ σήμερα αναμένεται να υποβληθούν οι υποψηφιότητες των Συντηρητικών για την διαδοχή του. Απελπιστικά μόνος ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επιμένει να μην υποβάλλει παραίτηση, προκαλώντας δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος.

Στην χθεσινή του ομιλία στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο Κάμερον κάλεσε τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών να παραιτηθεί από την προεδρεία του κόμματός του για λόγους «εθνικού συμφέροντος». «Αναμφίβολα, συμφέρει το κόμμα μου να παραμείνει στην θέση του, αλλά για όνομα του Θεού φίλε μου, παραιτήσου», ανέφερε ο Ντέιβιντ Κάμερον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν αμφισβητείται έντονα από τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγόρησαν για «χλιαρή» προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Bremain. Περισσότεροι από τους μισούς σκιώδεις υπουργούς του τον έχουν «εγκαταλείψει», ενώ πριν από δύο ημέρες έχασε την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η οποία υπερψήφισε πρόταση μομφής σε βάρος του.

Ωστόσο, ο Κόρμπιν αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί, σημειώνοντας πως εξελέγη από το 60% των μελών και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος.

Επιμένει για ανεπίσημες διαπραγματεύσεις ο Κάμερον

Στο μεταξύ, παρά τις κατηγορηματικές δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο διάδοχός του θα μπορούσε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ προτού υποβληθεί επίσημο αίτημα από το Λονδίνο, με το οποίο θα ξεκινήσει η νομική διαδικασία που συνδέεται με το άρθρο 50.

«Εκείνοι λένε “όχι διαπραγμάτευση χωρίς γνωστοποίηση” της πρόθεσης αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο μίας συζήτησης μεταξύ του νέου πρωθυπουργού με τους εταίρους του ή ακόμα και με τους θεσμούς, προκειμένου να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς την σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Κάμερον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v