Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρίτσας για Cosco: Από την πλευρά μας δεν υπήρχε καμία παρακώλυση και καθυστέρηση

Mιλώντας στον realfm 97.8, o υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν παραβίασε την αρχική σύμβαση με την Cosco για τον ΟΛΠ.

  • Real.gr
Δρίτσας για Cosco: Από την πλευρά μας δεν υπήρχε καμία παρακώλυση και καθυστέρηση
Mιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, o Θόδωρος Δρίτσας εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν παραβίασε την αρχική σύμβαση με την Cosco για τον ΟΛΠ.

«Η θέση, όχι εναντίωσης στην ιδιωτικοποίηση, αλλά η θετική θέση οργάνωσης της παραγωγικής λειτουργίας του λιμανιού σε άλλη βάση, ήταν προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης στις προγραμματικές δηλώσεις και όχι μόνο δική μου. Αυτά όλα, δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν σε έναν σχεδιασμό αναπτυξιακής πορείας των λιμανιών επί τη βάσει και του ευρωπαϊκού κεκτημένου -που είναι διαφορετικό από αυτό το μοντέλο που ακολουθούμε σήμερα-, διότι στον συμβιβασμό που έγινε το καλοκαίρι του 2015, οι δρομολογημένες ήδη διαγωνιστικές διαδικασίες δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχιστούν», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε:

«Εκτοτε, σεβαστήκαμε αυτή τη συμφωνία και από την πλευρά του υπουργείου δεν υπήρχε καμία παρακώλυση και καμία καθυστέρηση ούτε μία μέρα. Αλλά, και η κυβέρνηση και εγώ θέσαμε στόχο, όσο προλαβαίνουμε και όσο μπορούμε, να διευρύνουμε την προστιθέμενη αξία και τα κοινωνικά οφέλη από αυτή τη διαδικασία που δεσμευτικά ακολουθούμε και αυτό κάναμε. Και αυτό αποτυπώθηκε και στη σύμβαση παραχώρησης και στον κυρωτικό νόμο με πολλαπλούς τρόπους. Γι’ αυτό έχουμε μία συμφωνία διαφορετική από αυτήν που είχε ετοιμάσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε πολλά σημεία, όχι σε όλα».

Στο ερώτημα εάν θα μεταταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι και με τι χρονοδιάγραμμα, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε:

«Δικαίωμα μετάταξης, σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες, έχουν όλοι όσοι εργάζονται σήμερα στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά και Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα, με υπουργικές αποφάσεις επί τη βάσει κενών οργανικών θέσεων, των ειδικοτήτων και διαθεσιμοτήτων προς μετάταξη, θα οριστούν ο αριθμοί και τα χρονικά πλαίσια».

«Χρονικός ορίζοντας είναι 18 μήνες για το λιμάνι του Πειραιά και 2 χρόνια για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μιας και η διαδικασία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ακόμα σε εξέλιξη», σημείωσε ο ίδιος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ


Δρίτσας για Cosco: Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v