Καβγάς κυβερνητικών-ΝΔ για την επέτειο του δημοψηφίσματος

Το δημοψήφισμα ανάγκασε τους δανειστές να δεχθούν ως συνομιλητή τον Τσίπρα, είπε στον realfm 97,8 ο Π. Σκουρλέτης, ενώ στην ίδια συχνότητα ο Ν. Δένδιας ανέφερε: Η κυβέρνηση φλερτάριζε στο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ. Θα το ξανακάναμε, δηλώνει ο Χ. Μαντάς, ενώ ο Γ. Κουμουτσάκος τονίζει: Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως.

  • Real.gr
Καβγάς κυβερνητικών-ΝΔ για την επέτειο του δημοψηφίσματος
Ενα χρόνο μετά το δημοψήφισμα, η επέτειος βρίσκει στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τον αντίκτυπο που είχε στις μετέπειτα διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Αφορμή στάθηκαν και οι αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη plan B.

«Το δημοψήφισμα ήταν μια κορυφαία στιγμή για την ελληνική κοινωνία. Αν δεν υπήρχε αυτό το 61%, πολύ φοβάμαι ότι οι ακραίες φωνές εντός της Ευρώπης, ενδεχομένως, να είχαν βάλει μπρος το σχέδιο του Grexit», είπε στον realfm 97,8 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά, ανάγκασε την πλευρά των δανειστών να αποδεχθεί ως συνομιλητή και τελικά αυτόν που θα υπέγραφε τη συμφωνία ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας -δεν είχαν πεισθεί όλοι γι' αυτό».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σημείωσε: Νομίζω ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν αυτό που η ελληνική κοινωνία είχε διαισθανθεί κι εμείς είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φλερτάριζε επί μακρόν στο να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΣτο ερώτημα αν θεωρεί ότι πρέπει να συσταθεί η εξεταστική επιτροπή, διότι πιστεύει ότι ήταν μεγάλο το κόστος από τη διαπραγμάτευση, ο βουλευτής Β' Αθήνας της ΝΔ απάντησε: «Σε άμεσα φορολογικά μέτρα 9 δισ. ευρώ, σε απώλεια καταθέσεων 120 δισ. ευρώ, ένα επίσης επιπλέον μνημόνιο, το οποίο κανείς μπορεί να το κοστολογήσει από 80 δισ. και πάνω. Μπορεί ο καθένας να επιλέξει ποιον αριθμό δισεκατομμυρίων θέλει. Αλλά πάντοτε η ζημιά μετράται σε δισ.».

Βεβαίως θα ξανακάναμε δημοψήφισμα, πετύχαμε μια συμφωνία με την οποία ξεκαθαρίσαμε το τοπίο, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Τόνισε ότι η συμβολή του δημοψηφίσματος είναι θετική σχετικά με το πώς κατέληξε η διαπραγμάτευση και στο τελικό αποτέλεσμά της. «Ποτέ δεν είπαμε ναι ή όχι στην Ευρώπη», τόνισε ο βουλευτής.

«Η αίτηση εξεταστικής παίρνει πλέον νέο περιεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις και γίνεται πολιτικά ακόμη πιο επιτακτική. Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων αυτή την περίοδο και αποτέλεσμά της είναι η φτωχοποίηση των Ελλήνων», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ απάντησε μέσω του realfm 97,8 ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πόσο πολιτική αξία μπορεί να έχει μία τέτοια δήλωση; Νομίζω καμία. Εχει υπάρξει η ίδια η πραγματικότητα, η οποία έχει πλέον διαλύσει οποιεσδήποτε αναφορές, νύξεις ή σκέψεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v
Απόρρητο