Το Facebook μαθαίνει... ξένες γλώσσες

Σύντομα η πλατφόρμα θα μπορεί να μεταφράζει τις δημοσιεύσεις σας σε διάφορες γλώσσες.

Το Facebook μαθαίνει... ξένες γλώσσες
Τα πάτε καλά με τις ξένες γλώσσες; Ή μήπως αναγκάζετε τους φίλους σας από άλλες χώρες, να μεταφράζουν όσα γράφετε στα social media μέσω του Google Translate; Ό,τι κι αν ισχύει στην περίπτωσή σας, το Facebook θέλει να διευκολύνει την επικοινωνία σας με άτομα από όλο τον κόσμο, στη μητρική σας γλώσσα.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, που επιτρέπει σε χρήστες να κάνουν δημοσιεύσεις σε διάφορες γλώσσες. Προσέξτε όμως, αναφερόμαστε εδώ σε ένα «έξυπνο» σύστημα και όχι σε κάποιο αυτόματο μεταφραστή, του οποίου οι εκφράσεις μόλις και μετά βίας βγάζουν νόημα.

Ο «πολυγλωσσικός συνθέτης» του Facebook θα αξιοποιεί τεχνικές μηχανικής μάθησης, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επέμβει στο μεταφρασμένο κείμενο, ώστε να προβεί σε διορθώσεις, εάν είναι απαραίτητο.

Προς το παρόν, το σύστημα είναι συμβατό με 45 γλώσσες, αλλά δεν είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες της πλατφόρμας. Όταν ολοκληρωθεί πάντως η φάση των δοκιμών, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v