Επόμενη στάση: Φρανκφούρτη

Μετά τις επαφές στο Λονδίνο με ξένα funds και επενδυτές, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα στη Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στον οποίο θα αναλύσει την πρόταση της ΝΔ για ρυθμούς ανάπτυξης έως 4% και πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ.

  • Real.gr
Επόμενη στάση: Φρανκφούρτη
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Την ώρα που εντός των συνόρων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευε βολές προς τη συγκυβέρνηση των Τσίπρα και Καμμένου για την «επέτειο» ενός χρόνου από το δημοψήφισμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωνε τις επαφές του στο Λονδίνο με ξένα funds και επενδυτές. To menu των επαφών είχε ως βασικό πιάτο την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για την Ελλάδα, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια των συζητήσεων οι ξένοι επενδυτές κατέθεσαν προτάσεις για το πώς μπορεί να γίνει πιο ελκυστική η χώρα, προκειμένου να τοποθετηθούν περισσότερα κεφάλαια (μείωση γραφειοκρατίας, μείωση φορολογίας), ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως όλα αυτά πρέπει να έχουν ως στόχο «να φτιάξουμε δουλειές για όλους και κυρίως για τη νέα γενιά». Έχει ενδιαφέρον πως οι επενδυτές είχαν γνώση των τελευταίων δημοσκοπήσεων και έθεσαν την πολιτική σταθερότητα ως απαραίτητο όρο, προκειμένου κάποιος να επενδύσει στην Ελλάδα.

Είναι αξιοσημείωτο πως τη διοργάνωση των συναντήσεων στο Λονδίνο την είχε αναλάβει η Deutsche Bank και η Goldman Sacks.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη και θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Μια συνάντηση που το οικονομικό επιτελείο της Συγγρού προετοίμαζε για καιρό, καθώς για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει στον κεντρικό τραπεζίτη την πρόταση του κόμματός του για ρυθμούς ανάπτυξης έως 4% και πλεονάσματα στο 2% του ΑΕΠ.

Στη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει την πρότασή του για μία διαφορετική συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους, που θα βασίζεται στο 4+2 αλλά και στην ανάγκη να γίνουν μια σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αναγκαία, για να βγει η χώρα από την κρίση, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη πενταετία και δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορεί να αποδειχθεί εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v