Αντιπαράθεση Παππά – Λοβέρδου για τις τηλεοπτικές άδειες

Κόντρα στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την επιστολή του αρμόδιου για τη ψηφιακή οικονομία επιτρόπου, Γκ. Έντιγκερ.

  • Real.gr
Αντιπαράθεση Παππά – Λοβέρδου για τις τηλεοπτικές άδειες
Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των 11 υποψηφίων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι στις 14 Ιουλίου η Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού θα εκδώσει τα αποτελέσματα με τον κατάλογο των εταιρειών που θα συμμετέχουν οριστικά στον διαγωνισμό και αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Μάλιστα, σημειώθηκε οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με την επιστολή του αρμόδιου για τη ψηφιακή οικονομία επιτρόπου, Γκίντερ Έντιγκερ.

Ο ερωτών βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για «στρουθοκαμηλισμό» καθώς αρνείται να δει στην επιστολή Έντιγκερ, τις παρατηρήσεις για αυθαίρετες παρεμβάσεις στον καθορισμό του αριθμού των αδειών και για έλλειψη σεβασμού της νομοθεσίας σε σχέση με τις ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές.
Ο υπ. Επικρατείας, απαντώντας, τόνισε πως δεν θα αλλάξει η κυβερνητική πολιτική για τις τηλεοπτικές άδειες, λέγοντας πως «το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις που για την εφήμερη δημοσιότητα επιλέγουν να τα υπερασπίζονται», τόνισε ο υπουργός.

«Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχε αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Τι θέλετε; Να κάνουμε τις τροπολογίες της βασιλόπιτας; Να παρατείνουμε την λειτουργία σταθμών χωρίς άδεια;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Από τη μεριά του, ο ερωτών βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν μπορεί να δεχθεί την κριτική, χαρακτηρίζοντας τον υπ. Επικρατείας ως «υπουργό προπαγάνδας».

«Σπεύσατε να πείτε ότι πιάστηκα ψευδόμενος, αλλά εσείς προσομοιάζετε με κάποιον που βλέπει μπροστά του την μπανανόφλουδα και αντί να στρίψει, καταριέται τον εαυτό του γιατί πάλι θα πέσει» απάντησε ο κ. Παππάς, τονίζοντας πως ορισμένοι υπουργοί έχουν υποστεί χυδαιότητες από ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v