Κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση Τραμπ με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέμεινε μερικές σκληρές συζητήσεις όταν συναντήθηκε με Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου χθες, αλλά αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των και πρώην επικριτικά μέλη του κόμματος, βγήκαν από τις συναντήσεις έχοντας θετική εκτίμηση για την υποψηφιότητά του.

  • Real.gr
Κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση Τραμπ με Ρεπουμπλικανούς βουλευτές
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέμεινε μερικές σκληρές συζητήσεις όταν συναντήθηκε με Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου χθες, αλλά αρκετοί βουλευτές, μεταξύ των και πρώην επικριτικά μέλη του κόμματος, βγήκαν από τις συναντήσεις έχοντας θετική εκτίμηση για τον άνθρωπο που θα αντιπροσωπεύσει το κόμμα τους στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Μέλη του κόμματος είπαν ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων στις δύο συναντήσεις με τον Τραμπ κεκλεισμένων των θυρών, παρόλο που ορισμένοι βουλευτές αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν λόγω προηγούμενων υποχρεώσεων.

Συνολικά 41 από τους 54 γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συμμετείχαν στη συνάντηση όπου ο Τραμπ άσκησε κριτική ονομαστικά σε τρεις γερουσιαστές που ήταν επικριτικοί για την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με μέλη του κόμματος.

Ο επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας του Τραμπ περιέγραψε τις συναντήσεις ως θετικές και παραγωγικές, προσθέτοντας ότι οι αναφορές ότι υπήρξαν διαπληκτισμοί "που αποδίδονται σε ανώνυμες πηγές είναι παντελώς ανυπόστατες". Οι γερουσιαστές, είπε, "ήταν σε πλήρη συμφωνία με τον κ. Τραμπ για την ανάγκη να ενωθεί το κόμμα και να συνεργαστούν για να κερδίσει την προεδρία και να παραμείνει το Κογκρέσο (υπό τον έλεγχο) των Ρεπουμπλικανών".
Ο Τραμπ συναντήθηκε και ιδιαιτέρως με τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, πρώην αντίπαλό του στη μάχη για το χρίσμα του κόμματος. Δεν συζήτησαν την επίσημη υποστήριξη του Κρουζ αλλά ο Τραμπ του ζήτησε να μιλήσει στο συνέδριο του Κόμματος στην Κλίβελαντ την εβδομάδα της 18ης Ιουλίου, και ο Κρουζ αποδέχθηκε την πρόσκληση, είπε η εκπρόσωπος του γερουσιαστή Κάθριν Φρέιζιερ.

Στη συνάντηση με βουλευτές, ο Τραμπ αγκαλιάστηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Πολ Ράιαν, ο οποίος έχει ασκήσει συχνά κριτική στον Τραμπ παρά την επίσημη υποστήριξή του, είπαν βουλευτές.

Μετά ο Τραμπ άρχισε να απαντά σε ερωτήσεις, και είπε, μεταξύ άλλων, "Θα σας κάνω περήφανους", σύμφωνα με τον βουλευτή Μπιλ Φλόρες. Ο Φλόρες, Τεξάνος βουλευτής που προεδρεύει της Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Μελέτης, της μεγαλύτερης ομάδας συντηρητικών στο Κογκρέσο, είχε ασκήσει κριτική στον Τραμπ για διάφορα θέματα, μεταξύ των και για την κριτική του υποψηφίου σχετικά με τα κίνητρα ενός δικαστή τα οποία συνέδεσε με την μεξικανική καταγωγή του τελευταίου. Ο Φλόρες είπε ότι θέλει να δει "περισσότερο όραμα και λιγότερη σκουπιδολογία" από τον υποψήφιο.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση, ο Φλόρες είπε ότι νιώθει καλύτερα για τον Τραμπ: "Βάσει του ό,τι άκουσα σήμερα (Πέμπτη), είμαι σίγουρος ότι θα δείτε πολύ περισσότερα όσον αφορά μηνύματα με όραμα".

"Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα θετική", είπε ο βουλευτής της Νέας Υόρκης Πίτερ Κινγκ, ο οποίος έχει επίσης ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο παρελθόν, και "δεν υπήρξε ούτε ένα αρνητικό στιγμιότυπο".

Όμως ο Τραμπ δεν κέρδισε όλες τις εντυπώσεις, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο βουλευτής Τσάρλι Ντεντ, μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός από την Πενσυλβάνια, δήλωσε ότι δεν θα υποστηρίξει είτε τον Τραμπ είτε την Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον, δηλώνοντας για τον πρώτο, "Δεν έχω πεισθεί ακόμα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, υπήρξε ένταση μεταξύ του Τραμπ και του γερουσιαστή Τζεφ Φλέικ, από την Αριζόνα, ο οποίος έχει εκφράσει τη γνώμη ότι οι δηλώσεις του Τραμπ για το μεταναστευτικό θα ωθήσουν τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους στη δυτική πολιτεία να τον απορρίψουν. Όταν σηκώθηκε όρθιος και συστήθηκε στον Τραμπ, ο υποψήφιος του είπε, "Έχεις ασκήσει ιδιαίτερη κριτική εναντίον μου", σύμφωνα με την εφημερίδα.

"Ναί, είμαι ο άλλος γερουσιαστής της Αριζόνα, αυτός που δεν έχει μαγευτεί, και θέλω να σου μιλήσω για τέτοιες δηλώσεις", απάντησε ο Φλέικ, αναφερόμενος στην απόρριψη από τον Τραμπ της εμπειρίας του γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν ως αιχμαλώτου στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο γερουσιαστής προέτρεψε τον Τραμπ να σταματήσει να ασκεί κριτική στους Μεξικανούς, και ο Τραμπ ανταπάντησε με την πρόβλεψη ότι ο Φλέικ θα ηττηθεί στις εκλογές. Ο Φλέικ του ανακοίνωσε ότι δεν ήταν υποψήφιος φέτος.

Ο εκπρόσωπος του γερουσιαστή Τζέισον Σέμιουελς επιβεβαίωσε τον διάλογο που μετέδωσε η Post.

Σύμφωνα με μέλος του κόμματος, ο Τραμπ, γυρνώντας στον γερουσιαστή Μπεν Σάσι της Νεμπράσκα, ο οποίος έχει αρνηθεί να τον υποστηρίξει, "είπε κάτι του ύφους 'Σίγουρα δεν θέλεις την Κλίντον (για πρόεδρο)'".

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι θα κερδίσει και στο Ιλινόι, την πολιτεία ενός τρίτου επικριτή του στο κόμμα, του γερουσιαστή Μαρκ Κιρκ, ο οποίος μάχεται στήθος με στήθος για τη θέση του στη γερουσία και ο οποίος πρόσφατα απέσυρε την υποστήριξή του στον Τραμπ.

"Κάνει λάθος", απάντησε ο Κιρκ σε δημοσιογράφους λίγες ώρες αργότερα. "Νομίζω ότι ο Τραμπ θα πάρει ένα ποσοστό παρόμοιο με αυτό, του Άλαν Κις, το οποίο είναι γύρω στο 28%", πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Ρεπουμπλικανό ο οποίος έχασε στον Μπαράκ Ομπάμα στο Ιλινόι το 2004.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Τραμπ θα μιλήσει στο Μαϊάμι. Ο σύμβουλος οικονομικής του πολιτικής Στιβ Μουρ είπε ότι η ομιλία του θα επικεντρωθεί στο "πώς η οικονομική πολιτική Ομπάμα-Κλίντον έχει ζημιώσει τις μειοψηφίες" και πώς το δικό του σχέδιο θα τις βοηθήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v