Σταθάκης: Ανεφάρμοστη η πρόταση του ΚΚΕ για τα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως αν η κυβέρνηση υιοθετούσε τη θέση θα χρειάζονταν μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

  • Real.gr
Σταθάκης: Ανεφάρμοστη η πρόταση του ΚΚΕ για τα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας
Ως «ανεφάρμοστη» χαρακτήρισε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα «μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας» που συζητείται στην ολομέλεια, ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας πως αν η κυβέρνηση υιοθετούσε την πρόταση αυτή θα χρειάζονταν μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τονίζοντας πως με το θεσμικό πλαίσιο που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση προστατεύεται η λαϊκή οικογένεια.

Επίσης, ο υπουργός κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να φύγει από την «παρελθοντολογία» της και να ασκήσει -επιτέλους- κριτική στην κυβέρνηση για το αύριο και ζήτησε από τη ΝΔ να απαντήσει πώς εκτιμά το κόστος διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ στα 86 δισ. ευρώ.

«Από τα 86 δισ. ευρώ του δανείου τα 50 δισ. αφορούσαν την αναχρηματοδότηση άλλων δανείων, τα 25 δισ. ήταν για την αναδιάρθρωση των τραπεζών -όπου χρειάστηκαν μόνον 6 δισ. τελικά- και τα υπόλοιπα 11 δισ. αφορούν οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Ειδικότερα, για τα κόκκινα δάνεια ο κ. Σταθάκης είπε πως η κυβέρνηση διαμόρφωσε ένα αυστηρό πλαίσιο για την κοινωνική προστασία των δανειοληπτών και διατήρησε στο ακέραιο την προστασία της α’ κατοικίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v