Συνάντηση Πατούλη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος

Την κατηγορηματική θέση της ΚΕΔΕ πως οι δήμοι δεν θα δεχθούν αιφνιδιασμούς και αποκλεισμούς από τη διαδικασία διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου.

Συνάντηση Πατούλη με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος
Την κατηγορηματική θέση της ΚΕΔΕ πως οι δήμοι δεν θα δεχθούν αιφνιδιασμούς και αποκλεισμούς από τη διαδικασία διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου για την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων, διατύπωσε σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη.

Στη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον κ. Τσιρώνη υπόμνημα με τις αναλυτικές και συγκεκριμένες θέσεις της ΚΕΔΕ για το ζήτημα, ενόψει της κατάρτισης του Νομοσχεδίου, με την επισήμανση ότι οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου επί των δρομολογούμενων ρυθμίσεων.

Ενώ επισημαίνεται ότι «η διαδικασία σύνταξης του εν λόγω ν/σ είναι μη αποδεκτή, καθόσον απέκλεισε όχι μόνον την ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που καλείται να εκτελέσει την εναλλακτική διαχείριση, αλλά και τις επιχειρήσεις («Παραγωγούς») που φέρουν το βάρος της χρηματοδότησης, καθώς και των λοιπών κοινωνικών εταίρων, σε αντίθεση με τις πολιτικές της ΕΕ που προωθούν την ανάληψη της ευθύνης της εναλλακτικής διαχείρισης από τους ίδιους τους «παραγωγούς προϊόντων», στο πλαίσιο της αρχής της Διευρυμένης Ευθύνης του Παραγωγού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο κ. Τσιρώνης δήλωσε πως θα μελετηθούν οι προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαβεβαίωσε τον κ. Πατούλη πως η ηγεσία του υπουργείου θα είναι σε διαρκή συνεργασία και διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, μέχρι την κατάρτιση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου. Επιπρόσθετα συμφώνησαν να υπάρξει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v