Επαφές του υπουργού Εξωτερικών στη Μογγολία

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, με τον Νορβηγό ομόλογό του, Μπ. Μπρέντε, στο Ουλάν Μπατόρ.

  • Real.gr
Επαφές του υπουργού Εξωτερικών στη Μογγολία
Την ανάγκη ενός ξεκάθαρου σχεδίου δράσης, μιας πιο δομημένης ατζέντας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών κατά την παρέμβασή του στις εργασίες της 11ης Συνόδου Κορυφής χωρών Ευρώπης-Ασίας (ASEM), στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

«Η Ελλάδα είναι υπερήφανη που έχει συνδεθεί στενά με την εδραίωση της πρωτοβουλίας ASEM όταν ασκούσε την Προεδρία της ΕΕ το 1994», επισήμανε ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας ότι η ASEM επί δύο δεκαετίες έπαιξε έναν ρόλο-κλειδί ενώνοντας την Ασία και την Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, πως τώρα, για το μέλλον της ASEM «χρειάζεται μία σε βάθος συζήτηση για τα σοβαρά θέματα, μεγαλύτερη έμφαση σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κινητικότητα και η συνδεσιμότητα μεταξύ των δύο ηπείρων» και κυρίως ένα «ξεκάθαρο σχέδιο δράσης , που θα περιγράφει με σαφήνεια τους τομείς - κλειδιά για το διάλογο και τις κοινές πρωτοβουλίες Ασίας-Ευρώπης».

Συνάντηση ΥΠΕΞ με τον Νορβηγό ομόλογό του

Θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στο μέλλον της Ευρώπης και στο συριακό ζήτημα, καθώς και στις επιπτώσεις που αυτό έχει στην ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, με τον Νορβηγό ομόλογό του Μπόργκε Μπρέντε στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ASEM, στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Ο κ. Κοτζιάς είχε την ευκαιρία να αναπτύξει επίσης τις θέσεις της Ελλάδας για τη λύση του κυπριακού ζητήματος, το οποίο, όπως εξήγησε, δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής και την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων.


Οι ηγέτες της Συνόδου Ασίας-Ευρώπης για το «χτύπημα» στη Γαλλία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v