Το μήνυμα του γενικού πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Το μήνυμα ότι οι Γάλλοι, μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, δεν θα υποχωρήσουν, θα μείνουν όρθιοι, περήφανοι και σταθεροί στις αξίες της Δημοκρατίας, έστειλε ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστόφ Λε Ριγκολέ.

Το μήνυμα του γενικού πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη
Το μήνυμα ότι οι Γάλλοι, μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, δεν θα υποχωρήσουν, θα μείνουν όρθιοι, περήφανοι και σταθεροί στις αξίες της Δημοκρατίας, έστειλε ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστόφ Λε Ριγκολέ.

"Για ακόμη μία φορά, η τρομοκρατία χτύπησε. Αυτή τη φορά στη Νίκαια της Γαλλίας, με πολύ σοβαρό τρόπο. Είναι σοβαρή τραγωδία για τη χώρα μας, για την Ευρώπη, για την ίδια τη Δημοκρατία. Το χτύπημα έγινε χθες, που ήταν η εθνική μας εορτή. Οπότε ο συμβολισμός αυτού του χτυπήματος είναι δυνατός.

Οι τρομοκράτες θέλουν να χτυπήσουν τη δημοκρατία, να χτυπήσουν την ελευθερία, να χτυπήσουν την ενότητα του γαλλικού λαού, αλλά και την ενότητα όλων των λαών που υποστηρίζουν τη δημοκρατία, την ελευθερία και όλες τις αξίες, για τις οποίες εμείς, οι Γάλλοι, οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες πιστεύουμε", τόνισε ο Γάλλος πρόξενος.

"Είναι δύσκολη μέρα για εμάς και για όσους θέλουν να προωθούν τη δημοκρατία" σημείωσε και πρόσθεσε: "Δεν γνωρίζω αν πρόκειται για μία νέα τρομοκρατία. Βλέπω ότι αυτή η τρομοκρατία έχει θύματα αθώους πολίτες, ανθρώπους που απλώς ήταν στους δρόμους σε μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή του λαού μας. Δεν θα υποχωρήσουμε και θα μείνουμε όρθιοι και περήφανοι στις αξίες μας. Δεν θα υποκύψουμε".

Μητρόπολη της Γαλλίας: Άνανδρο και αδικαιολόγητο το τρομοκρατικό χτύπημα

Άνανδρο και αδικαιολόγητο χαρακτηρίζει η Μητρόπολη της Γαλλίας το τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε την πόλη της Νίκαιας.

Με σχετική ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας καταδικάζουν «απερίφραστα την τρομοκρατική αυτή ενέργεια» και χαιρετίζουν «τη δέσμευση των γαλλικών αρχών για την επιβολή του νόμου και για την παροχή υποστήριξης στους πολίτες της χώρας».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση που εξεδόθη από τη Μητρόπολη της Γαλλίας έχει ως εξής:

«Παρίσι, 15 Ιουλίου 2016 - Η βαρβαρότητα δεν γνωρίζει σύνορα, δεν έχει όνομα και χτύπησε ξανά τη Γαλλία. Η πόλη της Νίκαιας δέχτηκε χθες, ημέρα της εθνικής μας επετείου, ένα άνανδρο και αδικαιολόγητο τρομοκρατικό χτύπημα, με θύματα άνδρες και γυναικόπαιδα όλων των ηλικιών.
 
Τα μέλη της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, και χαιρετίζουμε τη δέσμευση των γαλλικών αρχών για την επιβολή του νόμου και για την παροχή υποστήριξης στους πολίτες της χώρας.

Προσευχόμαστε για τους τραυματίες και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, την αδελφική αγάπη και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v