Προβληματισμός μετά την τραγωδία στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ

Οι αντιδράσεις Γερμανίας, Ιταλίας και Κίνας.

  • Real.gr
Προβληματισμός μετά την τραγωδία στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ
«Υπάρχει πλήρης συνεργασία με την Γαλλία σε επίπεδο αστυνομίας και μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός 'Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.

«Η χθεσινή ήταν μια φοβερή ημέρα», πρόσθεσε η υπουργός, σύμφωνα με την οποία «είναι λανθασμένο και ανακριβές να πιστεύει, κανείς ότι η Ιταλία δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο από τη στιγμή που διαθέτει, αριθμητικά, τη δεύτερη στρατιωτική αποστολή στο Ιράκ, έπειτα από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η Ρομπέρτα Πινότι τόνισε, επίσης, ότι ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στα οδικά ιταλο-γαλλικά σύνορα και πως το κύριο βάρος, δίνεται στο επίπεδο της πρόληψης, με συνεχή συνεργασία, μεταξύ άλλων, των ιταλικών και γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Το Βερολίνο

Τα συλλυπητήριά του προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια απέστειλε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας Νόρμπερτ Λάμερτ.

Στο μήνυμά του ο κ. Λάμερτ κάνει λόγο για τρομερές εικόνες από το χθεσινό βράδυ, οι οποίες μας αφήνουν εμβρόντητους, αλλά και εξοργισμένους έναντι του τυφλού μίσους, το οποίο για μια ακόμη φορά οδήγησε στο θάνατο τόσους πολλούς αθώους.

«Με την επίθεση στη Νίκαια, η ημέρα γιορτής των Γάλλων μετατράπηκε σε ημέρα θρήνου για όλους τους ανθρώπους στον ελεύθερο κόσμο. Συμπάσχουμε με τους Γάλλους φίλους μας και σκεφτόμαστε την οδύνη που έπληξε και πάλι το έθνος σας, όλα τα θύματα, τους πολλούς νεκρούς, τους τραυματίες και τους συγγενείς τους», αναφέρει ο πρόεδρος της Bundestag και τονίζει ότι «πρέπει να αναγνωρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η απειλή από τους φανατικούς δεν έχει ξεπεραστεί».
 
«Αυτή (την απειλή) μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο από κοινού, μόνο από κοινού θα ξεπεραστεί - αλλά θα την ξεπεράσουμε, με πίστη στη δύναμη του πνεύματος της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης, το οποίο θα επικρατήσει παρόλο τον πόνο και στις 14 Ιουλίου 2016», συνεχίζει ο κ. Λάμερτ και μεταφέρει στον Γάλλο ομόλογό του την στήριξη και την αλληλεγγύη των μελών της Bundestag.

Το Πεκίνο

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, τηλεφώνησε στον Γάλλο ομόλογό του, Μανουέλ Βαλς, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της χθεσινοβραδινής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας.

Ο Λι εξέφρασε οργή και αποδοκιμασία για την πολύνεκρη επίθεση, καθώς και τη βαθειά θλίψη του για τα θύματα.

Ο Λι τηλεφώνησε στον Βαλς, ενώ παρακολουθούσε την 11η σύνοδο Ασίας - Ευρώπης (ASEM) στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.
 
Η κυβέρνηση και ο λαός της Κίνας συμμερίζονται την οδύνη των Γάλλων και τους συμπαραστέκονται σταθερά, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Η Κίνα θα συνεργασθεί με τη Γαλλία και τη διεθνή κοινότητα για την ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v