Διπλό μήνυμα του δημάρχου Χανίων για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

Επιστολή με την οποία καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια απέστειλε ο δήμος Χανίων στον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα και στον δήμαρχο της γαλλικής πόλης.

Διπλό μήνυμα του δημάρχου Χανίων για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας
Την αποδοκιμασία των πολιτών των Χανίων και της δημοτικής Αρχής σε κάθε μορφή βίας, εκφράζει, με επιστολές που απέστειλε στον δήμαρχο της Νίκαιας Christian Estrosi, καθώς και στον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Christophe Chantepy, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στο κείμενο της επιστολής που δημοσιοποίησε σήμερα ο δήμος Χανίων αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την τραγωδία που έπληξε για μία ακόμη φορά το φίλο γαλλικό λαό με δεκάδες θύματα. Προσηλωμένοι στην ιδέα της ειρήνης και της δημοκρατίας, τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες μου αποδοκιμάζουμε τις πράξεις βίας, που υποσκάπτουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας» αναφέρεται στην επιστολή «φωτίσαμε για δεύτερη φορά το σύμβολο της πόλης των Χανίων, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας».

Η επιστολή του δημάρχου Χανίων καταλήγει:

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία και στα σκοτεινά συμφέροντα να επιτύχουν τους στόχους τους, πλήττοντας τις ίδιες τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οποίες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και εκφράστηκαν και μέσα από τον γαλλικό διαφωτισμό. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι ανοικτές κοινωνίες, να κατανικήσουν τον φόβο και να μην επιτρέψουν στον τυφλό φανατισμό να κυριαρχήσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v