Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Android Nougat δεν θα εκκινεί με «πειραγμένο» firmware

Ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας θα ενσωματώνει η νέα έκδοση του Android, που οι περισσότεροι χρήστες μάλλον θα εκτιμήσουν.

Το Android Nougat δεν θα εκκινεί με «πειραγμένο» firmware
Ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας πρόκειται να ενσωματώνει το Android 7.0 Nougat, που παρότι θα ωφελήσει τους περισσότερους χρήστες, ενδέχεται να ενοχλήσει μια μερίδα power users, που χρησιμοποιούν custom firmware.

Αναλυτικότερα, η νέα έκδοση του Android, εάν διαπιστώσει ότι το boot image ή το boot partition μιας εγκατάστασης έχουν «πειραχτεί», θα διακόψει την διαδικασία εκκίνησης της συσκευής, ή θα επιτρέπει την χρήση της με περιορισμούς, εφόσον ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του για κάτι τέτοιο.
 
Προφανώς, αυτό το χαρακτηριστικό είναι καλοδεχούμενο, αφού μπορεί να προστατέψει αρκετούς χρήστες από επιθέσεις περισσότερου εξειδικευμένου malware.

Από την άλλη όμως, η νέα αυτή λειτουργία του Android Nougat θα καταστήσει δυσκολότερη την εγκατάσταση προσαρμοσμένου firmware σε ορισμένες συσκευές των οποίων ο bootloader δεν μπορεί να «ξεκλειδώσει» εύκολα, αναγκάζοντας κατά συνέπεια τον χρήστη να παραμείνει στην ROM του κατασκευαστή.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πως ακριβώς η Google θα διαχειριστεί τις ενδεχομένως αρνητικές αντιδράσεις των power users, ωστόσο οι δικές της συσκευές Nexus θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα με εξαρχής «ξεκλείδωτο» bootloader, ή έστω με κάποιον που θα είναι εύκολο να «ξεκλειδώσει» αργότερα.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v