Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επί ποδός οι αγρότες Πελοποννήσου

Παμπελοποννησιακή παράσταση διαμαρτίας ετοιμάζουν οι γεωργοί, για τις 10:00 το πρωί της 29 Ιουλίου στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

  • Real.gr
Επί ποδός οι αγρότες Πελοποννήσου
Παμπελοποννησιακή παράσταση διαμαρτίας ετοιμάζουν οι αγρότες, για τις 10:00 το πρωί της 29 Ιουλίου στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά βάρη των αγροτών.

Στην ανακοίνωση του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αρκαδίας επισημαίνεται ότι η διαμαρτυρία εντάσσεται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής επιτροπής των 69 μπλόκων, να κηρύξουν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου ως αφετηρία, της έναρξης του νέου κύκλου κινητοποιήσεων.

Στα αιτήματα του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου για τους πληγέντες από την τελευταία θεομηνία που έπληξε την Αρκαδία, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ζητούν: 

Ο  ΕΛΓΑ να πληρώσει τα οδοιπορικά στους ελεγκτές, αποζημίωση στο 100% των ζημιών των πληγέντων σε παραγωγή, εξοπλισμό και υποδομές, έκτακτη χρηματοδότηση, έτσι ώστε, να αντιμετωπίσουν τα έξοδα και να σταθούν στα πόδια τους, απαλλαγή από πληρωμή, τουλάχιστον έως τη νέα σοδειά της επόμενης χρονιάς, από εφορία, εισφορές ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη κ.τ.λ. αλλά και από τις τράπεζες, χωρίς τόκους και επιβαρύνσεις. Τέλος ζητούν την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών, επισημαίνοντας, ότι, αν μείνει έτσι η κατάσταση τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιαστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v