Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιάς: «Εστία και Εργασία» για οικονομικά αδύναμους πολίτες

Σε μια προσπάθεια να στεγάσει άστεγους και να βοηθήσει οικονομικά αδύναμους πολίτες που απειλούνται από έλλειψη στέγης και εύρεση εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης, ο δήμος Πειραιά υλοποιεί το έργο «Εστία και Εργασία».

Πειραιάς: «Εστία και Εργασία» για οικονομικά αδύναμους πολίτες
Σε μια προσπάθεια να στεγάσει άστεγους και να βοηθήσει οικονομικά αδύναμους πολίτες που απειλούνται από έλλειψη στέγης και εύρεση εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης, ο δήμος Πειραιά υλοποιεί το έργο «Εστία και Εργασία».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση ενοικίου και επισκευή κατοικίας, κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και εύρεση εργασίας σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες ενεργειών: σε κείνον της στέγασης και εκείνον της εργασιακής επανένταξης:

Για τον πρώτο πυλώνα, προβλέπεται κάλυψη ενοικίου και αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ατόμου ή της οικογένειας αντίστοιχα, ή εναλλακτικά κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας. Επίσης, προβλέπεται κατά περίπτωση η κάλυψη δαπανών οικοσκευής και λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και η κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως διατροφής και μετακίνησης.

Για τον δεύτερο πυλώνα προβλέπεται η πληρωμή νομίμων τακτικών μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών ωφελούμενων του έργου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, 61 Πειραιώτες που έχουν ανάγκη επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα: Έγιναν 31 μισθωτήρια κατοικίας και 2 συμβάσεις για την κάλυψη των εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας για 61 συνολικά άτομα. Επίσης, αγοράστηκαν οικοσκευές για 24 νοικοκυριά που αποτελούνται συνολικά από 43 άτομα. Επιπλέον, καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες σίτισης για 20 νοικοκυριά που αποτελούνται από 40 άτομα. Τέλος, 16 ωφελούμενοι βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος.

«Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής, για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, επιδιώξαμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο από εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα προσφέρει ανακούφιση στους άστεγους, στους άπορους και στους αδύναμους οικονομικά δημότες μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

«Το Έργο "Εστία και Εργασία" αναδεικνύει τη σπουδαιότητα υλοποίησης δράσεων που εστιάζουν σε ένα ευρύ και συνολικό φάσμα κοινωνικών παροχών, όπως είναι η στέγαση, η εύρεση εργασίας και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αδύναμων οικονομικά δημοτών και κατοίκων της πόλης, οι οποίοι ζουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, απειλούμενης ή έλλειψης στέγης» τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Κορίνα Λαουλάκου.

-Για το έργο «Εστία και Εργασία»-

Το Έργο «Εστία και Εργασία» υλοποιείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ», βάσει της με Αρ. Πρωτ.: Δ28/οικ. 31354/2352, από 15/09/2014 Πρόσκλησης Δικαιούχων στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12, όπως ισχύει, με ΑΔΑ: 6ΒΝΛΛ-ΣΨΚ.
Χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Το έργο ξεκίνησε στις 15-9-2015 και θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v