Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμανση στο πεζοδρόμιο για εθισμένους στα smartphones

Μια λύση για να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων από αφηρημένους χρήστες έξυπνων φορητών συσκευών, προτείνει η εταιρεία Buro North.

Σήμανση στο πεζοδρόμιο για εθισμένους στα smartphones
Μια λύση για να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων από αφηρημένους χρήστες έξυπνων φορητών συσκευών, προτείνει η εταιρεία Büro North.

Είναι ένα από τα σημεία των καιρών. Άνθρωποι διασχίζουν πολυσύχναστους δρόμους και συχνά λεωφόρους γεμάτες οχήματα, χωρίς να παρακολουθούν το τι συμβαίνει γύρω τους, όντας «κολλημένοι» στο smartphone τους.

Παραδεχτείτε το. Το έχετε κάνει κι εσείς, χωρίς να υπολογίσετε τους ενδεχόμενους κινδύνους. Είτε διαβάζατε τα νέα, είτε χαζεύατε στο Facebook, είτε πάλι μαζεύατε... Pokémon, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ενασχόληση με τη συσκευή σας, για λίγα λεπτά ήταν σημαντικότερη από την ασφάλειά σας.

Η εταιρεία Büro North προτείνει ένα νέο προϊόν, που ίσως θα μπορούσε να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πρόκειται για ειδικούς φωτεινούς σηματοδότες, οι οποίοι όμως προορίζονται για πεζούς και έχουν την εξής ιδιομορφία: δεν τοποθετούνται σε στύλους, αλλά επάνω στο πεζοδρόμιο σαν πλάκες, προκειμένου να είναι εμφανείς σε όσους περπατούν... σκυμμένοι με το κινητό στο χέρι.

Οι παράξενοι αυτοί φωτεινοί σηματοδότες θα προβάλουν τα γνωστά τρία χρώματα, δηλαδή, πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο, υποδεικνύοντας στους αμετανόητους χρήστες έξυπνων φορητών συσκευών, το πότε είναι ασφαλές να διασχίσουν κάποιο δρόμο. Μην φαντάζεστε πάντως ότι η ενσωμάτωσή τους στις σύγχρονες πόλεις είναι δύσκολη. Το αντίθετο, είναι σχεδιασμένοι ώστε να αξιοποιούν τις υπάρχουσες υποδομές ηλεκτροδότησης, ώστε η εγκατάστασή τους να είναι εξαιρετικά εύκολη.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v