Η ΝΔ «σηκώνει» τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας

Τα κακώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ δεν… έχουν διακοπές, λένε στη Νέα Δημοκρατία.

  • Real.gr
Η ΝΔ «σηκώνει» τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας
Του Θάνου Τριανταφύλλου

Τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας ως διττό στόχο από τη μία να αναδείξει τον… δυϊσμό της κυβέρνησης και από την άλλη να στείλει ένα σαφές μήνυμα πως τα «κακώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διακοπές».

«Κάποιοι καταλαβαίνουν ότι το μπάχαλο δεν μπορεί να συνεχιστεί κι από την άλλη δεν τους αφήνει η... δημοκρατική τους ευαισθησία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Από τη μια βλέπουν ότι η χώρα μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι, που κανένας σοβαρός άνθρωπος δε θα έρθει να επενδύσει, κι από την άλλη χαϊδεύουν τα αυτιά των... μπαχαλάκηδων», λέει στo Real.gr πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στη ΝΔ γνωρίζουν καλά πως μια τέτοια αντιπαράθεση θα πρέπει να έχει και τις απαραίτητες κοινωνικές συμμαχίες από άλλους χώρους. Μάλιστα, αυτήν την στρατηγική εξυπηρετούσε και η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έχει δημοσίως αναγνωρίσει το μεγάλο πρόβλημα των καταλήψεων των δημοσίων κτιρίων. Για αυτό το λόγο ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές φορές πει πως «ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ως παραδείγματα δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, διερωτάται γιατί τους "πείραξαν" οι καταλήψεις και δηλώνει πως τις προτιμά από γεγονότα που συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κυρίτσης αντιτάσσεται στην απομάκρυνση των καταληψιών της Θεσσαλονίκης και διαφωνεί με τις αποφάσεις που εξαναγκάστηκε να πάρει ο αρμόδιος υπουργός», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Στη ΝΔ έτσι και αλλιώς τα θέματα αυτά ουδέποτε έπαψαν να αποτελούν προτεραιότητα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την ίδια την επικαιρότητα η αξιωματική αντιπολίτευση τα επαναφέρει στο προσκήνιο με ένταση. Εξάλλου, όπως λένε συνεργάτες του προέδρου, «σε αυτά τα θέματα μας χωρίζει άβυσσος από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v