Στο πλευρό του Πολ Ράιαν ο Ντόναλντ Τραμπ

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Πολ Ράιαν, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων καθώς και δύο γερουσιαστές του κόμματος που επιδιώκουν την επανεκλογή τους στις επόμενες εκλογές.

  • Real.gr
Στο πλευρό του Πολ Ράιαν ο Ντόναλντ Τραμπ
O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον Πολ Ράιαν, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων καθώς και δύο γερουσιαστές του κόμματος που επιδιώκουν την επανεκλογή τους στις επόμενες εκλογές.

"Χρειάζομαι μια Γερουσία και μια Βουλή ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους για να επιτύχω όλες τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε", είπε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν, της Πολιτείας απ' όπου κατάγεται ο Ράιαν. Εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στους γερουσιαστές Τζον Μακέιν (Αριζόνα) και Κέλι Αγιότι (Νιου Χαμσάιρ), την οποία αποκάλεσε "ανερχόμενο αστέρι".

"Θα έχουμε διαφωνίες, αλλά θα διαφωνούμε σαν φίλοι", πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είχε προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις στους κόλπους του κόμματος όταν, πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε πως δεν ήταν ακόμη έτοιμος να στηρίξει τον Ράιαν -χρησιμοποιώντας δηλαδή σχεδόν την ίδια φράση που είχε πει και ο πρόεδρος της Βουλής για τον ίδιο, πριν τελικά να του προσφέρει την υποστήριξή του. Αναφερόμενος στον Μακέιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post, είχε πει ότι δεν έκανε αρκετά πράγματα για τους βετεράνους ενώ είχε επικρίνει επίσης την Αγιότι επειδή είχε πάρει αποστάσεις από αυτόν κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών.

"Στην κοινή αποστολή μας για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της, στηρίζω τον πρόεδρό μας στη Βουλή, τον Πολ Ράιαν", είπε, υπό τις επευφημίες του πλήθους. Για τον Μακέιν, είπε ότι "τον εκτιμά βαθύτατα".

Ο Ράιαν και ο Μακέιν είχαν και οι δύο επικρίνει δριμύτατα τον Τραμπ για τις δηλώσεις που έκανε για τους γονείς ενός Αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη ο οποίος σκοτώθηκε το 2004 πολεμώντας στο Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v