Επίδειξη ισχύος και αιχμές κατά της Δύσης από τον Ερντογάν

Σε μία μεγαλειώδη διαδήλωση στο Γιενί Καπί της Κωνσταντινούπολης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα ενότητας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Τουρκίας.

  • Real.gr
Επίδειξη ισχύος και αιχμές κατά της Δύσης από τον Ερντογάν
Σε μία μεγαλειώδη διαδήλωση στο Γιενί Καπί της Κωνσταντινούπολης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα ενότητας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Τουρκίας, ενώ άφησε αιχμές κατά της Δύσης για το πραξικόπημα. Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση μίλησαν όλοι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, ενώ δεν προσκλήθηκε το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών.

«Η νίκη ανήκει στη δημοκρατία και η χώρα ανήκει στο έθνος», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ανέφερε ότι η Τουρκία σώθηκε από τους γκιουλενιστές τρομοκράτες. Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Ερντογάν χαιρετούσε το πλήθος, μεταξύ άλλων, με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του και πρώην πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρώην πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε και πάλι κατά της Γερμανίας που δεν του επέτρεψε να απευθυνθεί με video link στους υποστηρικτές του που διαδήλωναν στην Κολωνία την περασμένη Κυριακή. Δήλωσε επίσης ότι οι συγκεντρώσεις «υπέρ της δημοκρατίας» που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου θα συνεχισθούν μέχρι την Τετάρτη.

Ακόμη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στην επαναφορά της θανατικής ποινής. «Εάν ο λαός θέλει την θανατική ποινή, τα πολιτικά κόμματα θα ακολουθήσουν τη βούλησή του», είπε ο Ερντογάν μπροστά στο πλήθος, που φώναζε «ποινή θανάτου», και πρόσθεσε: «οι περισσότερες χώρες εφαρμόζουν την θανατική ποινή».



«Γράφετε ιστορία», είπε από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ευχαρίστησε τον τουρκικό λαό που υπερασπίστηκε την δημοκρατία. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και οι οικογένειες και τον θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις, όπως το Ερζερούμ, τη Σμύρνη και την πρωτεύουσα Άγκυρα.

Τετ α τετ Πούτιν - Ερντογάν στη Μόσχα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας θεωρεί ότι οι συνομιλίες που θα έχει στη Ρωσία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θα ανοίξουν μία «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις. «Θα είναι μία ιστορική επίσκεψη, μία νέα αρχή. Στις συνομιλίες με τον φίλο μου Βλαντίμιρ, πιστεύω, θα ανοίξει μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Οι χώρες μας έχουν πολλά να κάνουν μαζί», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v