Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χίλαρι: Ο Τραμπ έχει κενά μνήμης

Σε επιθετικούς τόνους απάντησε η υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών στον συνυποψήφιο της, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι «αλλεργικός στην αλήθεια».

Χίλαρι: Ο Τραμπ έχει κενά μνήμης
Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον κατήγγειλε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία, σύμφωνα με τις οποίες η πρώην υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ευθύνονται για την "ίδρυση" του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

"Για άλλη μία φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ δυσφημεί τις ΗΠΑ", αντέδρασε ο Τζέικ Σάλιβαν, ένας από τους συμβούλους της Κλίντον. "Εννοείται ότι πρόκειται για μια άδικη κατηγορία που προέρχεται από έναν προεδρικό υποψήφιο ο οποίος είναι αλλεργικός στην αλήθεια κι έχει κενά μνήμης άνευ προηγουμένου", σχολίασε.

"Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ είναι αξιοσημείωτες επειδή για άλλη μια φορά απηχούν τους ισχυρισμούς που χρησιμοποιούν ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι αντίπαλοί μας για να επιτεθούν στην αμερικανική ηγεσία και τα αμερικανικά συμφέροντα, αμελώντας να διατυπώσει σοβαρές προτάσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", συνεχίζει ο Σάλιβαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ομπάμα και την Κλίντον "συνιδρυτές" του Ισλαμικού Κράτους και, κάνοντας έναν παραλληλισμό με τις αθλητικές διακρίσεις, είπε ότι οι τζιχαντιστές θέλουν να απονείμουν στην υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος το βραβείο της καλύτερης παίκτριας.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, υποστήριξε ότι "ο Πούτιν δεν αγαπά τον πρόεδρό μας" και συνέχισε: "Ο Πούτιν δεν σέβεται τον Ομπάμα. Δεν θα ήταν καλύτερα να είχαμε καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία;"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μπαράκ Ομπάμα επειδή απέσυρε τους Αμερικανούς στρατιώτες από το Ιράκ το 2011, γεγονός που όπως υποστηρίζει επέτρεψε στο ΙΚ να καταλάβει μεγάλες εκτάσεις τόσο στη χώρα αυτή όσο και στη γειτονική Συρία.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είπε επίσης ότι ο ίδιος είχε ταχθεί κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003. Ωστόσο, έξι μήνες πριν από την αμερικανική εισβολή, όταν ρωτήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν αν θεωρεί ορθή την επέμβαση, είχε δηλώσει: "Ναι, φαντάζομαι. Λυπάμαι που δεν είχε γίνει την πρώτη φορά", στον Πόλεμο του Κόλπου το 1991.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v