Δημιουργική αντεπίθεση σχεδιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Πριν από την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, το επιτελείο του οργανώνει ένα παράλληλο πρόγραμμα workshops στα πρότυπα του 10ου συνεδρίου του κόμματος.

  • Real.gr
Δημιουργική αντεπίθεση σχεδιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης
του Θάνου Τριανταφύλλου

Το πέρασμα από τη θερινή ραστώνη στη δημιουργική αντεπίθεση σχεδιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βασικός στόχος του «γαλάζιου επιτελείου» είναι να παραμείνει ψηλά στην ατζέντα το αίτημα των εκλογών, καθώς θεωρεί πως η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να περάσει τον σκόπελο της δεύτερης αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που αρχίζει ένας…φοροεισπρακτικός Σεπτέμβριος για όλη την κοινωνία.

Ποιοι θα είναι λοιπόν οι άξονες του νέου αφηγήματος που θα σημάνουν την αντεπίθεση της οδού Πειραιώς;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δουλεύει μεθοδικά τον «γαλάζιο ανασχηματισμό», ώστε να ανέβει με φρέσκια εικόνα στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο.

Τον συντονισμό της σχετικής διαδικασίας έχει αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος καταρτίζει ήδη το πλάνο των ενεργειών που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα.

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων είναι η ενίσχυση του επικοινωνιακού τμήματος, ενώ θα γίνουν και αλλαγές στο οργανόγραμμα των τομεαρχών.

Ταυτόχρονα, ο Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τους συνεργάτες του εργάζεται πυρετωδώς, καθώς έχει τη δύσκολη αποστολή να συνθέσει τις 25.000 απαντήσεις της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης με τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων και τις θέσεις των τομεαρχών ώστε να παραδώσει ένα «ενιαίο σώμα» στον πρόεδρο.

Η Θεσσαλονίκη θεωρείται ως ένας κομβικός σταθμός στην πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αναδείξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης που θα αποτελέσει τη βάση ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, πριν από την παρουσία του προέδρου στη ΔΕΘ, το επιτελείο του οργανώνει ένα «παράλληλο πρόγραμμα» συνεδρίων και workshops στα πρότυπα του «παράλληλου συνεδρίου» που διοργάνωσε στο 10ο συνέδριο του κόμματος.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να κλείσει και όλα τα εσωτερικά μέτωπα, ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή κομματική ηρεμία και να… αφοσιωθεί στην αντιπολιτευτική στρατηγική του.

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο δεν είχαν και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις μετά το συνέδριο του κόμματος.

Η συνάντηση που κράτησε μία περίπου ώρα, έγινε σε καλό κλίμα και από τις δυο πλευρές διαμηνύουν πως «τα σύννεφα μεταξύ τους διαλύθηκαν».

Τέλος, η στρατηγική στροφής προς την καθημερινότητα συνεχίζεται, με ιδιαίτερα έμφαση στα ζητήματα Παιδείας, Υγείας και Δημόσιας Ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v