Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δύο όψεις του καιρού - Πού και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

Στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, στα νότια, ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός, ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία ουσιαστικά να μην αλλάζει.

  • Real.gr
Οι δύο όψεις του καιρού - Πού και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες
Στα δύο, λόγω καιρού, η Ελλάδα σήμερα Τρίτη. Στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, στα νότια, ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός, ηλιόλουστος, με τη θερμοκρασία ουσιαστικά να μην αλλάζει.

Όπως εξηγεί στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μια ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθεί από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια στο Ιόνιο, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού για το επόμενο διήμερο.

Πάντως σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη και έτσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, σύμφωνα με τον Π. Γιαννόπουλο, θα είναι και πάλι καλοκαιρινό, με ηλιοφάνεια και σχεδόν με κανονικές θερμοκρασίες.

Σήμερα, Τρίτη, στη Μακεδονία, την Ήπειρο και σταδιακά στο βόρειο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά (κυρίως κεντρική και δυτική) θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Γενικά αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Στην Αθήνα από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το μεσημέρι-απόγευμα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, θα εκδηλωθεί κάποια πρόσκαιρη μπόρα.

Η Αθήνα προβλέπεται ότι δεν θα είναι στο επίκεντρο αυτής της καιρικής μεταβολής.

Πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας υπάρχει και για το μεσημέρι-απόγευμα της Τετάρτης. Η θερμοκρασία 21-32 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Η θερμοκρασία από 18-28 βαθμούς.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά αναμένεται άστατος καιρός, με νεφώσεις και βροχές, καταιγίδες που τοπικά στο Ιόνιο, στη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανόν για λίγο στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία να είναι τοπικά ισχυρές. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στο Αιγαίο θα συνεχιστεί ο γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά. Ενδεικτικά στην Αθήνα έως τους 31 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη έως τους 28.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v