Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου για την τραγωδία της Αίγινας. Τι είπε ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων. Κόντρα Δρίτσα - ΝΔ για τη στάση των αρμοδίων.

  • Real.gr
Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά για την προφυλάκιση ή μη του χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου της Αίγινας.

Την περασμένη Παρασκευή, ο 77χρονος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, έπειτα από τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για την τύχη του.

Πάντως, όπως δήλωσε στον realfm 97,8 ο Αλέξης Κούγιας, το δικηγορικό γραφείο του οποίου έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων της τραγωδίας, «αυτή τη στιγμή εγώ είμαι στο σκοτάδι, όπως είναι και οι εντολείς μου».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κατάθεση μάρτυρα στο Λιμενικό που να αναφέρει ότι επέβαιναν περισσότερα άτομα στο μοιραίο σκάφος, ο ίδιος απάντησε ότι «δεν το γνωρίζω, γιατί δεν έχω πάρει τη δικογραφία».

Όπως ανέφερε ο ποινικολόγος, «θα έχουμε επέκταση κατηγοριών και σε πρόσωπα και σε κατηγορίες στο άμεσο μέλλον. Εκείνο που διαπίστωσα από ερωτήσεις που επέβαλα προς την κυρία ανακριτή είναι ότι δεν έχουν γίνει στην προανάκριση και στην ανάκριση αυτονόητες προανακριτικές πράξεις που γίνονται και σε ένα απλό ατύχημα όχι σε ένα κακούργημα σαν αυτό».

Εξάλλου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων ζήτησε από την ανακρίτρια Πειραιά τη διενέργεια μιας σειράς από ανακριτικές πράξεις.

Ο ίδιος της επισήμανε ότι πρόκειται για επείγουσες περιπτώσεις, «οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες για την πλήρη διαλεύκανση των διερευνώμενων πράξεων, των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβαν χώρα και των προσώπων που συμμετείχαν σε αυτές».

Κόντρα Δρίτσα - ΝΔ

Στο μεταξύ, πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη «σκιά» της ναυτικής τραγωδίας.

Χθες, τριάντα τρεις βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση για «τα αναπάντητα», όπως ανέφεραν, «ερωτήματα», που «αφορούν στην αντίδραση και τη λειτουργία των αρμόδιων Υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας».

Η Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε «ιδιαίτερα το ζήτημα της τρίωρης ακατανόητης απουσίας του Λιμενικού Σώματος σε ό, τι αφορά στον εντοπισμό και στη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων».

Επίσης, οι «γαλάζιοι» βουλευτές ρωτούν αν «νοείται ανάμειξη του αρμόδιου υπουργού σε μία υπό διερεύνηση υπόθεση με θετικούς χαρακτηρισμούς περί της εμπειρίας και των γνώσεων του κατηγορούμενου χειριστή;».

Η πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος έδωσε μία πρώτη, όπως τόνισε, απάντησή του.

«Επί του παρόντος, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Θοδωρής Δρίτσας.

Όπως είπε ο ίδιος, οι αρμόδιες αρχές είχαν «πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για  μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δεν θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα, στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v