Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Ιαπωνίας, Κίνας και Ν.Κορέας για ενίσχυση της συνεργασία τους

Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών αυτών χωρών συμφώνησαν σήμερα...

Συμφωνία Ιαπωνίας, Κίνας και Ν.Κορέας για ενίσχυση της συνεργασία τους
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι, της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα και της Νότιας Κορέας Γιουν Μπιουνγκ-Σε, συμφώνησαν σήμερα στην ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών τους για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ανάπτυξης. Η όγδοη τριμερής σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών έγινε στο Τόκιο, σε συνέχεια της τριμερής συνόδου των ηγετών της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα έχουν την ευθύνη, ως τρεις μεγάλες οικονομίες της Ανατολικής Ασίας, να προωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, δήλωσε ο Γουάνγκ.

Οι τρεις χώρες θα ξεπεράσουν τα εμπόδια, θα διαμορφώσουν συναινέσεις και θα εστιάσουν στη συνεργασία για να διασφαλίσουν ότι η τριμερής συνεργασία ακολουθεί τη σωστή κατεύθυνση και αναπτύσσεται σταθερά, πρόσθεσε ο Κινέζος υπουργός.

Στο επόμενο στάδιο, οι τρεις χώρες θα οικοδομήσουν αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη, θα υλοποιήσουν στην πράξη τη συνεργασία, θα προωθήσουν ανταλλαγές πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη, συνέχισε ο Γουάνγκ.

Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στην Ανατολική Ασία, ο Γουάνγκ είπε ότι, συγκριτικά με άλλες περιοχές του κόσμου, απολαμβάνει ειρήνη και σχετικά ταχεία οικονομική ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v