Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν τραυματίστηκε και το περιστατικό σημειώθηκε στη βορειοανατολική Τουρκία.

  • Real.gr
Επίθεση δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Στόχος επίθεσης με πυροβόλα όπλα έγινε η αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην επαρχία Άρτβιν της βορειοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηγέτης του κεμαλικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καλά στην υγεία του.

Συνεργάτης του ανέφερε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν ήταν ο στόχος κάποιας επίθεσης, αλλά βρέθηκε μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, καθώς στην περιοχή είχαν ξεσπάσει νωρίτερα συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων ασφαλείας. 

Ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου σε δηλώσεις του προς τα τηλεοπτικά κανάλια είπε πως ένας από τους στρατιωτικούς είναι νεκρός. Είπε επίσης πως ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα και ότι έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή με τον Κιλιτσντάρογλου βρισκόταν καθ’ οδόν από τη γειτονική επαρχία του Καρς, όπου έφτασε ο ίδιος νωρίτερα αεροπορικώς, προς την περιοχή Αρντανούτς της επαρχίας Αρτβίν, όπου θα περιόδευε.

Αμέσως η φρουρά του Κιλιτσντάρογλου ανταπέδωσε στα πυρά και ακολούθησε μάχη, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση και από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών ο τούρκος πολιτικός βρήκε καταφύγιο μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Στο ΡΚΚ αποδίδει η τουρκική κυβέρνηση την επίθεση που δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή. Ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά είπε πως συνεργάτες του τον ενημέρωσαν λέγοντας ότι είναι ενέργεια του ΡΚΚ.

Αμέσως μετά το επεισόδιο κάλεσαν τηλεφωνικά τον Κιλιτσντάρογλου ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπιναλί Γιλντιρίμ.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v