Υεμένη: Δεκαπέντε στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις ανταρτών

Από μία επίθεση σιιτών ανταρτών στη βόρεια Υεμένη και από μία βομβιστική επίθεση στο νότο, δεκαπέντε κυβερνητικοί στρατιώτες έχασαν την ζωή τους.

Υεμένη: Δεκαπέντε στρατιώτες νεκροί από επιθέσεις ανταρτών
Δεκαπέντε κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε μια επίθεση των σιιτών ανταρτών στη βόρεια Υεμένη και σε μια βομβιστική επίθεση στο νότο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον στρατό κι έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση της Υεμένης - οι οποίες υποστηρίζονται από τον Μάρτιο του 2015 από μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας - αναμετρώνται με τους σιίτες αντάρτες, ή Χούτι, που ελέγχουν μεγάλο μέρος του εδάφους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά καθώς και με τζιχαντιστές στον νότο.

«Ένδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν και 28 άλλοι τραυματίστηκαν» σε μια διπλή επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβουν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις το λιμάνι Μίντι, στην επαρχία Χάτζα, ανέφερε ένας αξιωματικός του στρατού.

Η αεροπορία της συμμαχίας αραβικών κρατών διεξήγαγε 15 πλήγματα στην περιοχή για να εμποδίσει την προέλαση των Χούτι και των συμμάχων τους, δυνάμεων πιστών στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματικό του στρατού, η αεροπορία της συμμαχίας έχει πολλαπλασιάσει τις επιδρομές της εναντίον θέσεων των ανταρτών τις τελευταίες 24 ώρες στη βόρεια Υεμένη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά.

Στο μεταξύ στο Άντεν, τη μεγαλούπολη του νότου όπου δρουν τζιχαντιστές, τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον ενός οδοφράγματος σε μια κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες, αλλά ακόμα δύο στρατιώτες υπέκυψαν στα τραύματα που είχαν υποστεί, πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία επέρριψε την ευθύνη για την ενέργεια στην αλ Κάιντα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), όπως και αυτοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στο Άντεν τους τελευταίες μήνες παρά τις επανειλημμένες επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της ασφάλειας στην πόλη αυτή, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας, μετά την ανακατάληψή της από τις κυβερνητικές δυνάμεις πριν από έναν χρόνο.

Η τελευταία επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το ΙΚ είχε στοιχίσει τη ζωή 71 ανθρώπων την 29η Αυγούστου, όταν ένας καμικάζι που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στοχοθέτησε νεοσύλλεκτους στρατιώτες στο Άντεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v