ΝΔ: Προβληματική η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, και πρώην υπουργός Χρ. Σταϊκούρας μαζί με τον Υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος, βουλευτή Σερρών, Κ. Καραμανλή...

  • Real.gr
ΝΔ: Προβληματική η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τον Υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος, βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, αναφέρθηκε στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής.

Αναλυτικά η κοινή τους δήλωση:

«Η ΝΔ έγκαιρα, με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, είχε επισημάνει και τεκμηριώσει την προβληματική διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Αττικής.

Διαδικασία η οποία, αν και δεν έχει πλήρως ολοκληρωθεί, χαρακτηρίζεται ήδη από παραλείψεις και σκιές (π.χ. τιμή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχή ΔΕΚΟ και ασφαλιστικών φορέων, κ.α.), για τις οποίες υπάρχουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες.

Όπως ευθύνες υπάρχουν τόσο για την καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η τράπεζα έναντι των εποπτικών αρχών όσο και για τις επιλογές της νέας διοίκησης της τράπεζας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, τέτοιες πρακτικές και επιλογές δεν γίνονται αποδεκτές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v