Η βίλα Αμαλίας αναγεννήθηκε και ξανάγινε σχολείο

Ριζικά ανακαινισμένη θα στεγάσει το μέχρι τώρα 67ο Λύκειο, το οποίο ο δήμος Αθηναίων τιμώντας τη μνήμη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που υπήρξε μαθητής του ιστορικού αυτού σχολείου, μετονόμασε σε 2ο Λύκειο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

  • Real.gr
Η βίλα Αμαλίας αναγεννήθηκε και ξανάγινε σχολείο
Μετά από πολλά χρόνια, το κτίριο του πρώην 2ου εξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, στην πλατεία Βικτώριας, θα λειτουργήσει πάλι ως σχολείο.

Ριζικά ανακαινισμένο θα στεγάσει το μέχρι τώρα 67ο Λύκειο, το οποίο ο δήμος Αθηναίων τιμώντας τη μνήμη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που υπήρξε μαθητής του ιστορικού αυτού σχολείου, μετονόμασε σε 2ο Λύκειο «Θόδωρος Αγγελόπουλος».





Οι πόρτες του «νέου» σχολείου άνοιξαν σήμερα για τους εκπροσώπους του τύπου , οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του, από τον Δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.



Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Καμίνης, παρουσίασε το συνολικό πλαίσιο των δράσεων του δήμου Αθηναίων για το παιδί. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε διεξοδικά στις ευρείες παρεμβάσεις, συνολικού προυπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, που έγιναν φέτος από τον δήμο Αθηναίων στα σχολικά κτίρια και παρουσίασε δύο καινοτόμες πρωτοβουλίες που εξ αρχής αγκαλιάστηκαν από χιλιάδες μαθητές και γονείς: Τα «Ανοιχτά Σχολεία» , το θεσμό του δήμου Αθηναίων που κρατά 25 σχολικά συγκροτήματα ανοιχτά και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη γνώση και τη γειτονιά, καθώς και το πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα», που διαμορφώνει το κτιριακό περιβάλλον και το εκπαιδευτικό προϊόν στη νέα εποχή. Επίσης, αναφέρθηκε στην πετυχημένη - φέτος θα συμπληρώσει πέντε χρόνια - πορεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του δήμου, με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εισαγωγικές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.



Υπογράμμισε, ακόμη, ότι στο δήμο Αθηναίων θα εγγραφούν όλα τα νήπια, όπως γίνεται κάθε χρόνο, διότι τα χρηματοδοτεί και με δικούς του πόρους ο δήμος, πέραν του ΕΣΠΑ. Φέτος, θα λειτουργήσουν και δύο νέοι Βιοκλιματικοί Παιδικοί Σταθμοί, στην Κυψέλη και το Μεταξουργείο, που προστίθενται στους υπάρχοντες75 βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων που φιλοξενούν 5.500 παιδιά.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v