«Μύλος» με τις άδειες - Νέα δήλωση Καμμένου κατά Καλογρίτσα

Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

  • Real.gr
«Μύλος» με τις άδειες - Νέα δήλωση Καμμένου κατά Καλογρίτσα
Συνεχίζεται η έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Νέες «φωτιές» άναψε χθες από το Λονδίνο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος επανήλθε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του κουμπάρου του Χρήστου Καλογρίτσα.

Τόνισε ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να διαλέξει: ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, ή την ιδιότητα του εργολήπτη δημόσιων έργων.

Από το Λονδίνο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι: «Αν αποδείξει ότι έπαψε να είναι εργολάβος, ή ότι έχει σταματήσει το σπορ, ή αν περάσει τον έλεγχο Πόθεν Έσχες, τότε καλώς να πάρει την άδεια».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι ο κ. Καλογρίτσας έχει τα χρήματα για να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες εάν θα περάσει τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς, μιλώντας χθες στον realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως είπε, κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη γιατί 30 χρόνια δεν είχαν εισπράξει ποσά που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί και σημείωσε πως ήταν απολύτως παράνομο να μην έχουν τα κανάλια άδεια.

Ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται ως θλιβερή ηχώ, εκπροσωπώντας συγκεκριμένα συμφέροντα σταθμών.

«Ακούγεται αυτές τις μέρες η κριτική για την απασχόληση. Στους προηγούμενους νόμους ήταν 200 ο αριθμός. Ξέρετε τι μου έλεγε στη Βουλή ο κ. Αυγενάκης όταν φέραμε το ελάχιστο όριο στο 400 για θέσεις πλήρους απασχόλησης;

Ότι καταστρατηγούμε το διευθυντικό δικαίωμα και πάμε να κάνουμε Σοβιετία και οι άλλοι χοροπήδαγαν στα ορεινά έδρανα και μου έλεγαν ότι είμαι χουντικός και Γεωργαλάς. Αυτά περάσαμε για να φτάσουμε εδώ», τόνισε ο Ν. Παπάς.

Αναφερόμενος στην τηλεοπτική αγορά και στις θέσεις των εργαζομένων σημείωσε πως «η τηλεοπτική αγορά είχε το 2009, στους πανελλαδικούς σταθμούς, 4.000 εργαζόμενους και τώρα έχει 2.000. Και εμείς για πρώτη φορά βάζουμε ένα φρένο σε αυτή τη μείωση της απασχόλησης.

Πώς το βάζουμε; Είχαμε την ραγδαία πτωτική καμπύλη απασχόλησης, αμοιβών, δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και τη ραγδαία αυξητική καμπύλη των χρεών τους. Ήταν μια αγορά, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα πήγαινε στο κρασάρισμα».

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις Δένδια

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι αν η ΝΔ έρθει στην κυβέρνηση, θα επιστρέψει τα χρήματα που έδωσαν οι 4 υπερθερματιστές των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες.

Πηγές του Μοσχάτου κράτησαν αποστάσεις από το κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος σημειώνοντας ότι «εξέφρασε προσωπικές απόψεις», επισημοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν διαφορετικές θέσεις μέσα στο γαλάζιο στρατόπεδο.

«Σας λέω ευθέως ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτό τον διαγωνισμό και η Ν.Δ. θα προκηρύξει και άλλες άδειες. Χρήματα που δόθηκαν θα πρέπει να δοθούν πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Δένδιας.

«Η Ν.Δ. αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με αφορμή τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια.

«Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον -εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού», ανέφερε ο υπουργός.

Ν.Δ.: Ο κ. Παππάς να ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας

Να «ξεπεζέψει από το καλάμι της αυταρέσκειας και της αλαζονείας» καλεί τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη δήλωσή του ότι «η Ν.Δ. αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί».

«Ας μην ανησυχεί. Ο ελληνικός λαός και η Νέα Δημοκρατία θα απαλλάξουν σύντομα τη χώρα από το νόμο-έκτρωμα που κατασκεύασε», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v