Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σπέρνει τον τρόμο: Ο σεισμός ήταν... πυρηνική δοκιμή

Την επιτυχή διεξαγωγή της 5ης πυρηνικής δοκιμής της, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Βόρεια Κορέα εξηγώντας την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στην Κορεάτική Χερσόνησο. Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Παρκ. Εντονες αντιδράσεις από τη Νοτ. Κορέα.

  • Real.gr
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σπέρνει τον τρόμο: Ο σεισμός ήταν... πυρηνική δοκιμή
Την επιτυχή διεξαγωγή της 5ης πυρηνικής δοκιμής της, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η Βόρεια Κορέα, εξηγώντας και τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στην Κορεατική χερσόνησο μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Θεωρούμε ότι ο Βορράς διεξήγαγε σήμερα μια πυρηνική δοκιμή», είπε νωρίτερα αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας. Η Σεούλ εκτιμά ότι η «η έκρηξη είχε ισχύ περίπου 10 κιλοτόνων», γεγονός που σημαίνει ότι η πυρηνική βόμβα που δοκιμάστηκε είναι «η ισχυρότερη» που έχει κατασκευάσει η Βόρεια Κορέα «μέχρι σήμερα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Για ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έκανε λόγο η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε η οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επισήμανε ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα στο πλαίσιο της αμοιβαίας αμυντικής συμφωνίας με τη Νότια Κορέα.

Μεταξύ των μέτρων αυτών και η παροχή προστασίας κατά ενδεχόμενου πυρηνικού πλήγματος, προκειμένου να προστατευτεί ο Νότος της Κορεατικής Χερσονήσου, από ενδεχόμενη επιθετική πυρηνική ενέργεια της Βόρειας Κορέας.

Η πέμπτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας είναι μια «αυτοκαταστροφική» πρόκληση που δείχνει την «μανιακή αδιαφορία για την κίνδυνο» του ηγέτη της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν κι αψηφά τις διεθνείς εκκλήσεις προς την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει τις προσπάθειες να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, τόνισε η Παρκ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της.

Η Νότια Κορέα θα προετοιμαστεί για ν' αντιμετωπίσει ενδεχόμενες επιπτώσεις οικονομικής αστάθειας, μετά την πραγματοποίηση της 5ης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών, Γιο Ιλ-χο.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ν' αντιδράσουμε σε ενδεχόμενη αλλαγή των συνθηκών της αγοράς, έχοντας τεταμένη την προσοχή μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στη διάρκεια έκτακτης κυβερνητικής σύσκεψης για τις γεωπολιτικές επιπτώσεις στην Κορεατική Χερσόνησο, από την προκλητική τακτική της Βόρειας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v