Πέντε νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία σε όλη τη χώρα

Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα, Τρίκαλα, Κοζάνη, μετρούν ήδη τις πληγές τους από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας. (ΦΩΤΟ-VIDEO)

  • Real.gr
Πέντε νεκροί και μεγάλες καταστροφές από τη θεομηνία σε όλη τη χώρα
Η απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, χιλιάδες στρέμματα κατεστραμμένων καλλιεργειών, απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο, προβλήματα σε υποδομές (δρόμοι ηλεκτρικό δίκτυο, ύδρευση), πλημμυρισμένα υπόγεια και ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες που αποτιμώνται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του πρωτοφανούς για την εποχή κύματος κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη την Ελλάδα.

Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία, Κορινθία, Αργολίδα, Τρίκαλα, Κοζάνη, μετρούν ήδη τις πληγές τους από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Στη Θάσο η κακοκαιρία που σάρωσε το νησί είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα της μεγάλης φωτιάς, καθώς οι εστίες ξεκίνησαν από πτώσεις κεραυνών.

Πλημμύρισε το Άργος

Μετά την Κορινθία που χτυπήθηκε την Παρασκευή, χθες το κύμα κακοκαιρίας σάρωσε και την Αργολίδα. Χάος επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Άργος, καθώς η θεομηνία έπληξε τον αργολικό κάμπο «σαρώνοντας» καλλιέργειες, ενώ τα νερά της βροχής πλημμύρισαν δεκάδες υπόγεια στο κέντρο της πόλης.





«Γκρεμίστηκαν» από τις βροχές οι δρόμοι στην Κοζάνη

Μεγάλες ήταν καταστροφές σε Χιονάτο, Κομνηνάδες και σε πολλά σημεία του επικίνδυνου οδικού δικτύου του Δήμου από την επέλαση της κακοκαιρίας. Οι επεμβάσεις της Π.Ε Καστοριάς, του Δήμου Νεστορίου αστυνομίας και πυροσβεστικής ήταν συνεχείς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το οδικό δίκτυο θα παρέμενε ανοιχτό και ασφαλές.







Ζημιές σε σπίτια από κεραυνό στα Γρεβενά

Κεραυνός έπεσε πάνω σε κολόνα του ΟΤΕ που βρίσκεται μέσα σε αυλή σπιτιού μέσα στο χωριό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες βλάβες στην εγκατάσταση των γραμμών ΟΤΕ, όχι μόνο του συγκεκριμένου σπιτιού αλλά και γειτονικών.



Μάλιστα από την ένταση του κεραυνού προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ένα μικρό τμήμα της στέγης του σπιτιού, ενώ έσπασε μέχρι και το πίσω τζάμι αγροτικού οχήματος που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά.

Βιβλική καταστροφή στα Τρίκαλα

Γκρεμισμένα σπίτια και ανυπολόγιστες ζημιές σε χωριά των Τρικάλων και της επαρχίας Καλαμπάκας που επλήγησαν από τη πρωτοφανή χθεσινοβραδινή θεομηνία.





Όπως κατέγραψε ο φακός του trikalavoice.gr οι ζημιές είναι τεράστιες κυρίως στο Βαλομάνδρι, στη Φωτάδα, στον Παραπόταμο, στη Διάβα και στα Αμπέλια Καλαμπάκας.



Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται σε όλο το μήκος και πλάτος του Νομού, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεκόπη για πολλές ώρες και πλέον διεξάγεται μεγάλη δυσκολία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v