Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το χρέος, ο Δραγασάκης και η αινιγματική δήλωση Τσακαλώτου

Νέες φωτιές άναψε χθες η… μη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα για την απομείωση του χρέους.

  • Real.gr
Το χρέος, ο Δραγασάκης και η αινιγματική δήλωση Τσακαλώτου
Νέες φωτιές άναψε χθες η… μη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα για την απομείωση του χρέους, ενώ την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα.

Οι αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης την Τρίτη στη Βουλή, ότι η διαδικασία απομείωσης του χρέους θα τραβήξει σε βάθος χρόνου αλλά και η εκτίμησή του ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται δραστικές λύσεις, δεδομένου ότι αρκετοί από τους πιστωτές της χώρας έχουν επίσης υψηλό χρέος, προκάλεσαν την πλήρη κινητοποίηση του κυβερνητικού επιτελείου που επιχείρησε να σβήσει τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Μόλις δύο ημέρες πριν, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη λύση του χρέους». Για το ζήτημα τοποθετήθηκε με… χρησμό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο ερώτημα ποιος από τους δύο έχει δίκιο, ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Υπάρχουν ερωτήσεις που δεν απαντώνται, διότι αν απαντηθούν, τότε θα σου πουν ότι βαράς τον φίλο σου».

Πάντως, στη διευκρινιστική ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι εννοεί, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Ο κ. Δραγασάκης δεν είπε αυτό που γράφτηκε στα Μέσα Ενημέρωσης».

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φάμελλος δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Δραγασάκη και τόνισε: «Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής της κυβέρνησης όσον αφορά στο χρέος, όλοι συνηγορούμε ότι πρέπει να βρούμε μία λύση με το χρέος για να βελτιωθεί η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v