Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Πυρετώδεις διεργασίες ενόψει ΔΕΘ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας με τους πολίτες και η πρώτη του παρουσία στη ΔΕΘ ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ένα γερό κρας τεστ.

  • Real.gr
ΝΔ: Πυρετώδεις διεργασίες ενόψει ΔΕΘ
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία ενόψει της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης και αλήθειας με τους πολίτες και η πρώτη του παρουσία στη ΔΕΘ ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ένα γερό κρας τεστ.

Ήδη τα στελέχη της ΝΔ τονίζουν τη διαφορά που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην αξιοπιστία και σημειώνουν ότι ενδεικτική είναι η «μετρημένη» δέσμευσή του για μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ, σε διάστημα δύο ετών.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στην υπερβολική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων με τους οποίους συναντήθηκε χθες.

«Εμείς από τη Θεσσαλονίκη θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Θα προτάξουμε μια συμφωνία αλήθειας, η οποία στο επίκεντρό της θα έχει την ανάγκη η ελληνική οικονομία να δουλέψει ξανά. Επιτέλους, να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα κάνουν την οικονομία ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη» τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Πηγές της ΝΔ τόνιζαν ότι η συνάντηση με εκπροσώπους δημοσιογραφικού κλάδου έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του "νόμου Παππά" και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε 4, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επιτέθηκε χθες στην κυβέρνηση με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» - όπως ανέφερε - του Μεγάρου Μαξίμου για τις θετικές δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «δεν κατανοούμε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που μέχρι τώρα, λόγω ιδεοληψίας και ανικανότητας, έχει χάσει κάθε προσφερόμενη ευρωπαϊκή ευκαιρία».

«Το παρελθόν της αποτυχίας της είναι πρόκριμα για την αδυναμία της να αξιοποιήσει και τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει ότι είναι άλλο η προπαγάνδα και άλλο η άσκηση αποτελεσματικής πολιτικής», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v