ΗΠΑ: Νέα επεισόδια στο Σάρλοτ - Στους δρόμους ο στρατός

Δεύτερη νύχτα επεισοδίων στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, μετά τον θάνατο Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε από επίσης Αφροαμερικανό αστυνομικό.

  • Real.gr
ΗΠΑ: Νέα επεισόδια στο Σάρλοτ - Στους δρόμους ο στρατός
Χάος για δεύτερη νύχτα στο Σάρλοτ της Β. Καρολίνας. Ενας διαδηλωτής «χαροπαλεύει» από συμπλοκή μεταξύ πολιτών, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στις νέες ταραχές που ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις για τον θανάσιμο πυροβολισμό ενός 43χρονου Αφροαμερικανού από την αστυνομία.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ταραχών, ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις με μονάδες της εθνοφρουράς αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Ενδεικτικό του χάους που επικρατεί είναι το γεγονός ότι ενώ αρχικά τόσο οι αστυνομικές αρχές της πόλης όσο και ανώτεροι αξιωματούχοι της δημοτικής Αρχής επιβεβαίωναν τον θάνατο ενός ατόμου στα σφοδρά επεισόδια, ωστόσο, ανέφεραν στη συνέχεια ότι ζει με μηχανική υποστήριξη!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο διαδηλωτής πυροβολήθηκε από πυρά που προήλθαν από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Τα αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες από τις συμπλοκές με τις δυνάμεις των αρχών, ενώ διαδηλωτές έχουν προβεί σε μεγάλες καταστροφές καταστημάτων στην πόλη.

Eπίθεση και σε δημοσιογράφο του CNN

Oι διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, που χρησιμοποιούν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες, με κάποιους ελάχιστους να βγάζουν την οργή τους για τον θάνατο του Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά μόλις προ δύο 24ωρων ακόμα και σε δημοσιογράφους.

Χαρακτηριστικό, μάλιστα, το στιγμιότυπο με τον ρεπόρτερ του CNN, που ήταν on air, έδινε την ανταπόκρισή του για τα όσα συμβαίνουν στην αμερικανική πόλη και δέχθηκε την επίθεση διαδηλωτή. 

Τον έσπρωξε και τον έριξε κάτω, με τον δημοσιογράφο να σηκώνεται και τον παρουσιαστή του καναλιού να σπεύδει να διακόψει τη σύνδεση, προκειμένου ο συνάδελφος να πάει σε ασφαλέστερο για τον ίδιο χώρο








ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v