Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πηγές Μαξίμου: Η ΝΔ με τους καναλάρχες, εμείς με την κοινωνία

«Θα ήταν γραφικές οι αντιδράσεις τους, αν δεν στρέφονταν τόσο καταφανώς και τόσο ξεδιάντροπα απέναντι στο δημόσιο συμφέρον», υποστήριξαν οι κυβερνητικές πηγές.

  • Real.gr
Πηγές Μαξίμου: Η ΝΔ με τους καναλάρχες, εμείς με την κοινωνία
«Είναι τόσο μεγάλο το άγχος τους στη Νέα Δημοκρατία να μην πληρώσουν δεκάρα οι ιδιοκτήτες καναλιών για τη χρήση δημόσιων αγαθών, ώστε δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη στη Βουλή, ότι «ο διαγωνισμός για τις άδειες έχει καταπέσει».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι, την ώρα που γίνονταν οι δηλώσεις αυτές, «οι δύο πρώτοι υπερθεματιστές κατέθεταν στα δημόσια ταμεία 40 εκατομμύρια ευρώ. Τα πρώτα χρήματα μετά από δύο δεκαετίες "τζάμπα" χρήσης δημόσιων συχνοτήτων από καναλάρχες».

«Θα ήταν γραφικές οι αντιδράσεις τους, αν δεν στρέφονταν τόσο καταφανώς και τόσο ξεδιάντροπα απέναντι στο δημόσιο συμφέρον», υποστήριξαν οι κυβερνητικές πηγές, και τόνισαν πως, «καθένας πορεύεται με εκείνους που εκπροσωπεί. Η Νέα Δημοκρατία με τους καναλάρχες, εμείς με την κοινωνία».

Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε μιλήσει από τη Βουλή για επιβεβαίωση της θέσης της ΝΔ ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε κι έγινε μόνον για το θεαθήναι», σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ετράπη σε άτακτη φυγή», αφού από εκεί που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα πάρει χρήματα από το διαγωνισμό για τις άδειες και θα τα μοιράσει στους κοινωνικά αδύνατους, τελικώς ο κ. Παππάς είπε ότι δεν υπάρχει καμία άδεια. Αφού χαρακτήρισε «γραφικά» τα όσα ακούστηκαν στην Ολομέλεια «για πάταξη της διαπλοκής», η κ. Μπακογιάννη, προσέθεσε πως η ουσία της υπόθεσης είναι ότι «σήμερα άδειες δεν υπάρχουν».





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v