Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί με τουλάχιστον 3 νεκρούς σε εμπορικό κέντρο

Η τροχαία της πολιτείας Ουάσινγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό στο Μπέρλινγκτον έχει σχέση με τρομοκρατία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ουάσινγκτον: Πυροβολισμοί με τουλάχιστον 3 νεκρούς σε εμπορικό κέντρο

Ένοπλος σκότωσε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, σήμερα νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δύο άλλους μέσα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Μπέρλινγκτον στη βορειοδυτική πολιτεία Ουάσινγκτον, πριν τραπεί σε φυγή, ανακοίνωσε η αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Η αστυνομία αρχικά είχε ανακοινώσει ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν γύρω στις 19.00 το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Το ABC News και αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι τρεις, όχι τέσσερις, και ότι υπάρχουν δύο τραυματίες: ένας άνδρας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και μια γυναίκα που φέρει τραύματα τα οποία δεν απειλούν τη ζωή της.

Ο εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας Μαρκ Φράνσις διευκρίνισε ότι τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και ότι υπάρχουν δύο τραυματίες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Cascade Mall στο Μπέρλινγκτον της Ουάσινγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ. Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε. Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και ένα σχολείο όπου θα πραγματοποιείτο ποδοσφαιρικός αγώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο υπό αστυνομική προστασία για την περίθαλψη των τραυματιών.

Ο ύποπτος είναι "ένας ισπανόφωνος άνδρας που φορούσε γκρι ρούχα", ανέφερε ο Μαρκ Φράνσις, εκπρόσωπος της τροχαίας της πολιτείας σε μήνυμά του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο ύποπτος εθεάθη για τελευταία φορά να κατευθύνεται πεζός σε αυτοκινητόδρομο που περνά κοντά από το εμπορικό κέντρο στο Μπέρλινγκτον, μια πόλη μεταξύ του Σιάτλ και των καναδικών συνόρων.

"Αναζητούμε τον ύποπτο και στοιχεία", πρόσθεσε ο Φράνσις, ο οποίος ανάρτησε τη φωτογραφία του υπόπτου. "Εδώ είναι ο σκοπευτής. Πιστεύουμε ότι είναι μόνο ένας σκοπευτής. Ενημερώστε τις αρχές αν τον δείτε. Είναι οπλισμένος με τουφέκι", ανέφερε.

Η τροχαία της πολιτείας Ουάσινγκτον ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι το περιστατικό στο Μπέρλινγκτον έχει σχέση με τρομοκρατία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.






H αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άντρα που φέρεται να άνοιξε πυρ στο εμπορικό κέντρο: 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v