Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Μεξικανοί τάσσονται υπέρ της Χίλαρι Κλίντον

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε περίπου έναν μήνα αφότου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο κι έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

  • Real.gr
Οι Μεξικανοί τάσσονται υπέρ της Χίλαρι Κλίντον
Οι Μεξικανοί τάσσονται υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον ενόψει της αναμέτρησής της με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την αναλογία των προτιμήσεων να βρίσκεται στο 10 προς 1, όπως κατέδειξε μια δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση αυτή, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία Consulta Mitofsky και δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, κατέγραψε ότι μόλις το 2,9% των Μεξικανών έχει θετική άποψη για τον Τραμπ, ενώ το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι έχουν θετική γνώμη για την Κλίντον ανέρχεται στο 30,4%.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε περίπου έναν μήνα αφότου ο Τραμπ συναντήθηκε με τον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο κι έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η συνάντηση είχε αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένα κύμα αγανάκτησης στο Μεξικό το οποίο τελικά εξώθησε τον υπουργό Οικονομικών Λουίς Βιντεγκαράι σε παραίτηση.

Ο Ρόι Κάμπος, διευθυντής της Μιτόφσκι, επισήμανε πως το ενδιαφέρον των Μεξικανών για τις εκλογές στις ΗΠΑ παρουσιάζει σημαντικές ποιοτικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το παρελθόν.

«Ενώ στις εκλογές του 2008 το ενδιαφέρον που είχε προκαλέσει ο (υποψήφιος των Δημοκρατικών Μπαράκ) Ομπάμα βασιζόταν στην έγκριση» των Μεξικανών προς το πρόσωπό του «(...) τώρα, το ενδιαφέρον οφείλεται στον φόβο», τόνισε ο Κάμπος και πρόσθεσε πως ο Τραμπ είναι ο λιγότερο δημοφιλής υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ μεταξύ των Μεξικανών στην ιστορία.

Λίγο καιρό αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πέρυσι, ο Τραμπ υποστήριξε ότι το Μεξικό στέλνει βιαστές και λαθρέμπορους ναρκωτικών συστηματικά στη χώρα του και πρόσθεσε ότι θα φροντίσει να οικοδομηθεί ένα τείχος στα σύνορα των δύο κρατών, το κόστος για το οποίο θα επωμιστεί η μεξικανική κυβέρνηση. Ακόμη απείλησε να επιβάλει τιμωρητικούς δασμούς στο Μεξικό, να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες και να ακυρώσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής, τη NAFTA.

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ της 2ης και της 5ης Σεπτεμβρίου, έγινε σε δείγμα 1.000 Μεξικανών κι έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3,1%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v