Φόρος τιμής για μία ιστορική απεργία

Επετειακή εκδήλωση για τα 120 χρόνια από τη μεγάλη κινητοποίηση των μεταλλωρύχων της Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου στην Καμάριζα, το 1896.

Φόρος τιμής για μία ιστορική απεργία
Ηταν λίγες μέρες πριν όταν συμπληρώθηκαν τα 120 χρόνια από τη μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων της Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου στην Καμάριζα, το 1896.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Γαλλικής Εταιρείας Λαυρίου στην Καμάριζα, όπου σήμερα στεγάζεται το Ορυκτολογικό Μεταλλευτικό Μουσείο.

Η πρωτοβουλία ήταν από τον δήμο Λαυρεωτικής, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, το ΝΠΔΔ «Θορικός» και την Εταιρεία Ορυκτοφίλων, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Πέτρος Φιλίππου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, τόνισε ότι η ιστορική ανάδειξη γεγονότων και δράσεων που σημάδεψαν την εξέλιξη της Αττικής Γης και των κατοίκων της στην πορεία του χρόνου αποτελεί σταθερή γραμμή της Περιφέρειας Αττικής.

Η ιστορική αναδρομή εκείνων των σημαντικών για τη χώρα γεγονότων ολοκληρώθηκε με την αφήγηση άλλων πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων, το 1961, από τον πρώην δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνο Πόγκα.
 
Ο τελευταίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων εκείνης της περιόδου, μέσα σε ένα φορτισμένο πολιτικά κλίμα, τις οποίες έζησε όντας και ο ίδιος απεργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v