Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επέστρεψαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Κανονικά πραγματοποιούνται από σήμερα τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων, έπειτα από δώδεκα ημέρες επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούσαν δεδουλευμένα δύο μηνών.

  • .gr
Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ επέστρεψαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Κανονικά πραγματοποιούνται από σήμερα τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από δώδεκα ημέρες επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούσαν δεδουλευμένα δύο μηνών.

Την Τετάρτη, το υπουργείο Υποδομών, κατέβαλε στον ΟΑΣΘ ποσό ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο και μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς των υπαλλήλων.
 
Το συγκεκριμένο ποσό καλύπτει τη μισθοδοσία ενός μήνα και παρότι αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν τους καταβληθεί το σύνολο των οφειλομένων, τελικά έβαλαν νερό στο κρασί τους και υπό την πίεση επιβατικού κοινού και φορέων της πόλης, αποφάσισαν να επιστρέψουν στο τιμόνι.

Ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση δεν δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα κι αυτό γιατί όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές παραμένουν αμετακίνητες.

Ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, αρνείται να αναγνωρίσει τα 134 εκ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, οφείλονται από το ελληνικό διάστημα στον Οργανισμό.

Από την άλλη, η διοίκηση του ΟΑΣΘ, θέτει ως προαπαιτούμενο για τη συνέχιση των συζητήσεων την είσπαρξη των ποσών που έχει λαμβάνειν από το δημόσιο και τα οποία προέκυψαν από διαδικασίες διαιτησιών στις οποίες προσέφυγαν οι δύο πλευρές.

Σήμερα, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή δημάρχων αλλά και εκπροσώπων των εργαζομένων, με στόχο να εκτονωθεί η κατάσταση, ωστόσο, οι δήμαρχοι που θα συμμετείχαν σε αυτή, έλαβαν χτες ενημέρωση από το γραφείο του κ. Σπίρτζη, ότι η σύσκεψη αναβάλλεται, λόγω φόρτου εργασίας του Υπουργού.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v