Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

  • Real.gr
Γεννηματά: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη βουλή για τη δημόσια υγεία.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, ότι στα δημόσια νοσοκομεία δοκιμάζεται πλέον η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ότι η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί με τη διοικητική ανεπάρκεια.

Τόνισε μάλιστα ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για επιπλέον 10.000 προσλήψεις δεν έχουν αντίκρισμα.

«Στην Ελλάδα του 2016 χρησιμοποιείτε τομές της Κούβας του 1960», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άσκησε κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως η ΝΔ είναι ταυτισμένη με τη σπατάλη και τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Η ίδια επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει νέα πολιτική στον τομέα της υγείας, η οποία θα δίνει βάρος στην πρόληψη.

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι από πέρυσι η αντιπολίτευση λέει πως καταρρέει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να ενισχύσει τους μειούμενους προϋπολογισμούς και για πρώτη φορά αντιστράφηκε η σταδιακή πορεία της υποχρηματοδότησης.

«Θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και θα διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία για όλους», τόνισε ο κ. Ξανθός ενώ σχετικά με τις προσλήψεις είπε ότι χρειάζεται χρόνος για τις κρίσεις των γιατρών και ότι ήδη έχουν διοριστεί 60 γιατροί και 200 νοσηλευτές στις ΜΕΘ. Ο κ. Ξανθός παραδέχθηκε πως υπάρχουν ανάγκες και κενά στη δημόσια υγεία, τονίζοντας όμως πως «η πορεία για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας έχει ξεκινήσει».

Παράλληλα, επικράτησε ένταση όταν η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου επιτέθηκε προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «νεκροθάφτη της δημόσιας υγείας».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Πολάκη, που απάντησε πως κρίνεται από τους ασθενείς και τους γιατρούς κι όχι από την κ. Χριστοφιλοπούλου.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμα περαιτέρω, όταν από τα έδρανα ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου αποκάλεσε τον κ. Πολάκη «γελοίο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v