Συχνότερα app crashes στο Android N από ό,τι στο iOS 10;

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες και σε ορισμένα σενάρια χρήσης, το iOS 10 φαίνεται ότι είναι ελαφρώς σταθερότερο από την τελευταία έκδοση του Android.

  • Real.gr
Συχνότερα app crashes στο Android N από ό,τι στο iOS 10;
Φαίνεται ότι η τελευταία έκδοση του Android είναι περισσότερο... επιρρεπής σε crashes εφαρμογών σε σχέση με παλαιότερες εκδοχές του, αλλά και σε σχέση με την τελευταία πρόταση της Apple, δηλαδή το iOS 10.

Αυτό υποστηρίζει έρευνα της Apteligent, που παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τη χρήση mobile apps που συνδέονται με online υπηρεσίες και τρέχουν σε διάφορα λειτουργικά συστήματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές φαίνεται ότι “κρεμάνε” ή κλείνουν απρόσμενα σε ποσοστό 6,4% στο Android 7.0 Nougat, ενώ στο iOS 10 μόνο σε ποσοστό 4,1%. Επιπλέον, φαίνεται ότι το Android N είναι 2,5 φορές πιθανότερο να αποτύχει στη λήψη δεδομένων από κάποια βασισμένη στο Cloud πλατφόρμα, σε σχέση με την υλοποίηση της Apple.

Έτσι, η ανανέωση για παράδειγμα του feed σας στο Facebook app, θα είναι συνήθως ταχύτερη στην τελευταία έκδοση του iOS. Από την έρευνα φαίνεται επίσης, ότι το Android 6.0 Marshmallow είναι η σταθερότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με την ίδια μελέτη, ένα στα πέντε crashes εφαρμογών οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα δικτύου, ενώ για να ερμηνευθούν σωστά τα σχετικά δεδομένα, πρέπει να ληφθεί υπόψιν και το μερίδιο αγοράς του κάθε λειτουργικού συστήματος.

Με λίγα λόγια, το συμπέρασμα της μελέτης δεν είναι σε καμία περίπτωση ότι το iOS είναι νομοτελειακά πιο αξιόπιστο από το Android, αν και ωφελείται σίγουρα από το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένο hardware.

Πηγή: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v