Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Δάκρυα, χαμόγελα και ζωή κάτω από τα συντρίμμια

Διασώστης ξέσπασε σε κλάματα όταν μετά από 2 ώρες κατάφερε να απεγκλωβίσει κάτω από τα συντρίμμια ένα μωρό μόλις ενός μήνα.

  • Real.gr
Συρία: Δάκρυα, χαμόγελα και ζωή κάτω από τα συντρίμμια
Δεν πίστευε στα μάτια του ο 30χρονος διασώστης στην Ιντλίμπ όταν μετά από 2 ώρες κατάφερε να απεγκλωβίσει κάτω από τα συντρίμμια ένα μωρό μόλις ενός μήνα.

Ο εθελοντής της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», Αμπού Κιφάχ αμέσως μετά τον βομβαρδισμό κατάφερε να εντοπίσει το κοριτσάκι και άρχισε να σκάβει για δύο ώρες μέχρι να την βγάλει ζωντανή. Μόλις τα κατάφερε και οι δύο τους μπήκαν στο ασθενοφόρο για το νοσοκομείο ο διασώστης έβαλε τα κλάματα κρατώντας το μικρό κοριτσάκι στην αγκαλιά του.



Οι οργανώσεις εκτιμούν ότι 11 άμαχοι πολίτες, ανάμεσα τους και 7 παιδιά, σκοτώθηκαν στους βοβμαρδισμούς στην πόλη Ιντλίμπ, κοντά στην επαρχία Χάμα.
Την ίδια στιγμή η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) κάλεσε σήμερα τη Συρία και τη Ρωσία να θέσουν τέρμα «στο λουτρό αίματος» στο Χαλέπι καθώς τα αεροπλάνα «ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη».

«Όλο το ανατολικό Χαλέπι έχει γίνει ένας τεράστιος στόχος», δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων των MSF, Σίσκο Βιγιαλόνγκα ο οποίος κάλεσε «τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της να θέσουν τέρμα στους βομβαρδισμούς που προκαλούν λουτρό αίματος μεταξύ των αμάχων».



«Τα αεροσκάφη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Συρία ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη», πρόσθεσε ο επικεφαλής των MSF, ο οποίος εκτίμησε πως η «συριακή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους συστηματικούς βομβαρδισμούς» και πως «η Ρωσία, ως αναντικατάστατος πολιτικός και στρατιωτικός σύμμαχος της Συρίας, έχει την ευθύνη να ασκήσει την επιρροή της προκειμένου να το σταματήσει αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v