Εκλογές με τον «αέρα» των δημοσκοπήσεων

Σκληρή προεκλογική γραμμή από Μητσοτάκη κόντρα στις γαλάζιες φωνές υπέρ της «εθνικής συνεννόησης», νέες περιοδείες ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ.

  • Real.gr
Εκλογές με τον «αέρα» των δημοσκοπήσεων
Ο πανηγυρικός τόνος που είχε η επέτειος της συμπλήρωσης 42 ετών από την ίδρυση της ΝΔ και η συνύπαρξη στην πρώτη γραμμή όλων των προηγούμενων προέδρων, προεξάρχοντος του Κώστα Καραμανλή, έδωσε έναν «αέρα» συσπείρωσης στο γαλάζιο στρατόπεδο που όλο το προηγούμενο διάστημα έδινε την εικόνα της «ρηχής» αντιπολίτευσης απέναντι σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, όπως πιστεύουν οι βουλευτές της παράταξης.

Το αίτημα για εκλογές επανήλθε πιο δυναμικό από ποτέ μέσα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος, όπως αναγνωρίζουν και γαλάζια στελέχη, έδωσε απαντήσεις και προς το εσωτερικό του κόμματός και ιδιαίτερα προς εκείνους οι οποίοι ζητούσαν πιο εμφατική και πιο πειστική αντιπολίτευση προς τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

«Είναι η πιο απαξιωμένη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών ετών, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο εκλογές τώρα» είπε ο κύριος Μητσοτάκης απορρίπτοντας τη γραμμή του «ώριμου φρούτου», λίγες ώρες μετά το μήνυμα Μεϊμαράκη που επανέφερε τη θέση του για «εθνική συνεννόηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά νέο κύκλο περιοδειών από την Αιτωλοακαρνανία (Πέμπτη) προκειμένου να επικοινωνήσει με την κοινωνία τη «Συμφωνία Αλήθειας» και το οικονομικό πρόγραμμά που παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τον «αέρα» όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν καθαρή πρωτιά της ΝΔ αλλά και του ιδίου στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, λίγες ώρες μετά τους πανηγυρικούς τόνους Τσίπρα για την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία, τους υπέρμετρους φόρους και την ασφυξία στην αγορά επαναλαμβάνοντας τη δική του πρόταση: Μεταρρυθμίσεις αντί φόρων, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Έμπειρα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο χρόνος της κυβέρνησης έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα καθώς το κλίμα πλέον στην κοινωνία είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι μόνο για τους υπουργούς του.
 
Πιστεύουν επίσης πως το «σύστημα Μαξίμου» χάνει σημαντικά ερείσματα μέσα σε νευραλγικούς τομείς της κοινωνίας όπως οι ένστολοι, οι δικαστές και οι ιεράρχες ανοίγοντας συνεχώς μέτωπα που δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο στη διελκυστίνδα κυβέρνησης - εκκλησίας κάνοντας λόγο για «αναίτια σύγκρουση», όσο και στη δικαιοσύνη με ειδική αναφορά στα όσα έγιναν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατηγορώντας την κυβέρνηση για «διάβρωση των θεσμών».

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε πολλές φορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή όπως και στους κυρίους Μεϊμαράκη, Σαμαρά και Καραμανλή θέλοντας να ενισχύσει το μήνυμα της ενότητας κυρίως προς τα νέα στελέχη που επιθυμεί να αναδείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v