Όταν τα skateboard γίνονται έργα τέχνης

Επτά «φύλλα» ξύλου. Τόσα χρειάζονται για να φτιάξει κανείς μια σανίδα του skate. Για να γίνουν όμως, τέχνη χρειάζεται ταλέντο και δημιουργικότητα.

Όταν τα skateboard γίνονται έργα τέχνης
Επτά «φύλλα» ξύλου. Τόσα χρειάζονται για να φτιάξει κανείς μια σανίδα του skate. Για να γίνουν όμως, τέχνη χρειάζεται ταλέντο και δημιουργικότητα. Πώς μπορούν οι σανίδες του skate να γίνουν έργα τέχνης; Η απάντηση δίνεται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, (Αποθήκη Β1) στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώνεται για 11η χρονιά το 7Ply project festival.

Το φεστιβάλ που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου, αποτελεί πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μεταμορφώνουν skateboard σε έργα τέχνης, ανάλογα με την έμπνευση τους. Παράλληλα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας όπου παρουσιάζονται έργα Ελλήνων και ξένων φωτογράφων με θέμα το skateboard.

Οι διοργανωτές του το περιγράφουν ως ένα φεστιβάλ σύγχρονης αστικής κουλτούρας, μια γιορτή των νέων και ως μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών, skate κόλπων και έκφρασης με σύγχρονα μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης αστικής κουλτούρας.

Στη φετινή διοργάνωση έχει προσκληθεί για να πραγματοποιήσει διάλεξη η επιμελήτρια και διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Eric Olivera η οποία συμμετέχει στην έκθεση.

Επίσης, ο Ισραηλινός Guy Pitchon ο οποίος προέρχεται από την skate σκηνή του Τελ Αβίβ και επικεντρώνει το έργο του στην street φωτογραφία, στις γραφικές τέχνες και στην δερματοστοιξία.

Ο ίδιος θα πραγματοποιήσει επίσης, ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για την street art.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δράσεις ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων μαθήματα skate. Το 7ply festival γίνεται στο πλαίσιο των 51ων Δημητρίων.

Σημειώνεται ότι η έκθεση λειτουργεί από την Τρίτη έως την Κυριακή (10:00-18:00).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v