«Συναγερμός» στα γαλλικά ταχυδρομεία μετά το κύμα αυτοκτονιών

Τουλάχιστον 9 ταχυδρόμοι έβαλαν τέλος στην ζωή τους και 5 άλλοι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν την τελευταία τριετία, σύμφωνα με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του δημόσιου οργανισμού

  • Real.gr
«Συναγερμός» στα γαλλικά ταχυδρομεία μετά το κύμα αυτοκτονιών
Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Τουλάχιστον 9 ταχυδρόμοι έβαλαν τέλος στην ζωή τους και 5 άλλοι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν την τελευταία τριετία, σύμφωνα με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας του δημόσιου οργανισμού, η οποία προειδοποίησε εγγράφως τη γαλλική κυβέρνηση γα την κατάσταση που επικρατεί στα γαλλικά ταχυδρομεία.

Σύμφωνα με την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, το ανησυχητικό φαινόμενο των αυτοκτονιών πήρε διαστάσεις μετά από μια σειρά αναδιαρθρώσεων, οι οποίες έχουν κάνει πολύ δύσκολες τις εργασιακές συνθήκες.

Λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στις 17 Ιουλίου, ο Charles Griffond, ένας ταχυδρόμος από την πόλη Doubs κατηγόρησε σε επιστολή που άφησε στην οικογένεια του τα γαλλικά ταχυδρομεία, υπογραμμίζοντας πως «μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας, με κατέστρεψαν ολοσχερώς».

Η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης φέρεται να έχει ενημερωθεί για το κύμα των αυτοκτονιών.

Ήδη από το 2007 διάφορες εκθέσεις τόνιζαν τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα γαλλικά ταχυδρομεία, οι οποίες επιδεινώθηκαν με την κρίση.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε στο RTL πως «δεν αναγνωρίζει αυτές τις καταστάσεις δυσφορίας» και ότι «κάθε χρόνο τα γαλλικά ταχυδρομεία διαθέτουν 30 εκατομμύρια ευρώ για την υγεία και την ασφάλεια στον οργανισμό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v