Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γονείς στη Λέσβο έλαβαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε προσφυγόπουλα

Τη Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα επιμόρφωσης των προσφυγόπουλων και άρχισαν οι αντιδράσεις με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών. (VIDEO)

  • Real.gr
Γονείς στη Λέσβο έλαβαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε προσφυγόπουλα
Ενταση επικρατεί στο νησί της Λέσβου, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα επιμόρφωσης των παιδιών προσφύγων που είναι εγκατεστημένα στο νησί.

Οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης - κυρίως για τα 8ο, 9ο, 11ο και 15ο - είναι ενοχλημένοι από την χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων, μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου, για την επιμόρφωση των μικρών προσφυγόπουλων.

Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών.



Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.

Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.

5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία - έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v