Ορθόδοξος εσπερινός στην Παναγία των Παρισίων

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε για μια ακόμη χρονιά ο ορθόδοξος Εσπερινός στην Παναγιά των Παρισίων.

  • Real.gr
Ορθόδοξος εσπερινός στην Παναγία των Παρισίων
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε για μια ακόμη χρονιά ο ορθόδοξος Εσπερινός στην Παναγιά των Παρισίων. Μπορεί ο μεγαλοπρεπεής γοτθικός καθεδρικός να είναι έδρα της ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής του Παρισίου, ωστόσο, η τοπική Εκκλησία τιμά την ορθόδοξη Μητρόπολη Γαλλίας δίνοντας τη δυνατότητα μια φορά στις αρχές Οκτωβρίου να τελείται ο ορθόδοξος εσπερινός.
 
Η παράδοση άρχισε πριν χρόνια, όταν η Μητρόπολη Γαλλίας προσέφερε την ιερή εικόνα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στον καθεδρικό ναό Notre Dame και έκτοτε αποτελεί παράδοση, ο ορθόδοξος μητροπολίτης Γαλλίας, να τελεί εκεί τον πανηγυρικό εσπερινό στις αρχές Οκτωβρίου, κάθε έτους.

Στον φετινό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ πλαισιωμένος από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Γαλλίας, αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παφίλη και τον ιεροδιάκονο, π. Jean Drobot. Επιπλέον, παρίσταντο ο επίσκοπος Ρηγίου, Ειρηναίος και ορθόδοξοι ιερείς της Γαλλίας.

Στην ακολουθία παρευρέθη ο ρωμαιοκαθολικός επίσκοπος, Jean-Marie Jachiet, ως εκπρόσωπος του καρδιναλίου των Παρισίων, André Vingt-Trois, o οποίος ευχαρίστησε τους ορθόδοξους πιστούς για την παρουσία τους σε αυτόν τον ιστορικό ναό.



ΠΗΓΗ: www.amen.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v